Verkeershinder A12 Ede-Grijsoord

Rijkswaterstaat werkt samen met Heijmans aan de wegverbreding A12 tussen Ede en Grijsoord. Momenteel wordt intensief gewerkt in de richting Utrecht.

Rijkswaterstaat werkt samen met Heijmans aan de wegverbreding A12 tussen Ede en Grijsoord. Momenteel wordt intensief gewerkt in de richting Utrecht. Vanaf 16 oktober krijgt het verkeer op de A12 richting Arnhem te maken met versmalde rijstroken en een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur. Deze werkzaamheden zorgen voor extra hinder en een langere reistijd.

Van 16 tot en met 25 oktober (herfstvakantie regio midden) heeft het verkeer op de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen te maken met versmalde rijstroken en een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur.
Vanaf 26 oktober krijgt het verkeer op dit traject richting Utrecht weer de beschikking over twee rijstroken met gangbare breedte en een maximumsnelheid van 120 kilometer.

De werkzaamheden richting Arnhem starten op vrijdagavond 16 oktober en duren tot eind november. Tijdens deze werkzaamheden krijgen weggebruikers op de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord in de richting Arnhem te maken met versmalde rijstroken en een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur. Weggebruikers wordt geadviseerd rekening te houden met hinder en een langere reistijd.

Nachtafsluiting A12 richting Arnhem
Richting Arnhem is de A12 tussen Wageningen en knooppunt Grijsoord afgesloten in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 oktober tussen 23.00 uur en 08.00 uur. Matrixborden en gele borden langs de weg geven de omleidingsroute aan.

Lagere maximum snelheid - veilig werken
Vanwege de smallere rijstroken en de intensieve wegwerkzaamheden nabij de weg geldt een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur. Gedurende de werkzaamheden aan de A12 voert de politie regelmatig (opvallend en onopvallend) controles uit.

Samen hinder beperken
Rijkswaterstaat en aannemer Heijmans nemen een aantal maatregelen om de hinder voor de weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Om het invoegen van het verkeer bij de oprit Wageningen soepeler te laten verlopen is bijvoorbeeld een tijdelijke toeritdosering geplaatst.
Deelnemers aan het project 'SLIM uit de spits - A12 Ede Grijsoord' van de provincie Gelderland, kunnen vanaf maandag 19 oktober een financiële beloning ontvangen als zij niet tijdens de spits richting Arnhem reizen. Nadere info via www.slimuitdespitsA12.nl.

Wegverbreding
eind 2016 gereed
Op diverse locaties langs de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord wordt na eind november verder gewerkt aan de verlenging van viaducten en onderdoorgangen en, in een aantal gevallen, vervanging van viaducten over de A12. Eind 2016 is de wegverbreding gereed en kan het verkeer tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen gebruik maken van drie rijstroken.

Rijkswaterstaat verbreedt samen met Heijmans de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen van 2x2 naar 2x3 rijstroken. Door de wegverbreding verbeteren de doorstroming van het verkeer, de bereikbaarheid van de regio en de verkeersveiligheid. Natuur is een speerpunt binnen het project.

Voor meer informatie over het project: www.Rijkswaterstaat.nl/A12EdeGrijsoord (LHe)

Gerelateerde onderwerpen

Infrastructuur