Voorbereidende werkzaamheden afsluiting Velsertunnel 2016

Vanaf eind februari begint Rijkswaterstaat op de A22 en de A9 met de afrondende werkzaamheden om de IJmond bereikbaar te houden tijdens de afsluiting van de Velsertunnel in 2016. Dan worden de tijdelijke

Vanaf eind februari begint Rijkswaterstaat op de A22 en de A9 met de afrondende werkzaamheden om de IJmond bereikbaar te houden tijdens de afsluiting van de Velsertunnel in 2016. Dan worden de tijdelijke verbindingswegen (de keerlussen) aangelegd. Ook realiseert Rijkswaterstaat de tijdelijke extra rijstrook in beide rijrichtingen in de Wijkertunnel. Door in de avonden, nachten en weekenden te werken, probeert Rijkswaterstaat de hinder zoveel mogelijk te beperken.

 

Planning onder voorbehoud

Hieronder ziet u welke werkzaamheden op het programma staan en welke hinder u kunt verwachten. De planning is onder voorbehoud en kan verschuiven, bijvoorbeeld door slecht weer. Mocht de planning wijzigen, dan zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat weggebruikers worden geïnformeerd.

22 februari – 25 maart: vluchtstrook A9 bij knooppunt Beverwijk dicht

Afsluiting vluchtstrook op de A9 richting Alkmaar bij knooppunt Beverwijk en verlaging van de maximum snelheid tot 90km/uur. Dit is noodzakelijk om een tijdelijke verbindingsweg (keerlus) aan te leggen.

22 februari – 8 maart: rijstrook N208 en A22 afgezet

Op de N208 richting Velsertunnel wordt de rechterrijstrook die normaal is afgesloten via de matrixborden, nu afgesloten met een afzetting. Dit is voor de veiligheid van de wegwerkers. Ook de rechterrijstrook van de oprit van de A22 (IJmuiden) richting Velsertunnel wordt afgesloten met een afzetting. Dit is noodzakelijk voor de aanleg van een deel van de tijdelijke verbindingswegen (keerlussen) tussen de N208 en A22.

22 februari – 18 maart: minder rijstroken vanwege aanleg tijdelijke verbindingswegen

  • Bij knooppunt Velsen (A9 richting A22/IJmuiden) is één rijstrook open (24 uur per dag).
  • Bij knooppunt Velsen (A22 richting A9/Rottepolderplein) is één rijstrook open (regelmatig ’s avonds en ‘s nachts).
  • Bij knooppunt Velsen, op de A9 richting Alkmaar, is ’s avonds en ‘s nachts regelmatig maar één rijstrook open.
  • Bij knooppunt Beverwijk (A22 richting A9/Alkmaar) is één rijstrook open (niet in avondspits). 
  • Bij knooppunt Beverwijk (A9 richting A22/Beverwijk) is één rijstrook open (gedurende de nacht).

28 maart – 1 april: Wijkertunnel ’s nachts dicht

De hele week is de Wijkertunnel ’s avonds en ’s nachts dicht. Dit is onder meer om de belijning aan te passen voor de tijdelijke extra rijstrook in beide rijrichtingen en de laatste testen van de systemen in de Wijkertunnel.

 

11 – 14 april: afmaken en openen tijdelijke verbindingswegen
In de laatste week voordat de Velsertunnel sluit, maakt Rijkswaterstaat de tijdelijke verbindingswegen (keerlussen) af. Zo brengt Rijkswaterstaat nieuwe belijning aan en plaatst afzettingen op de weg. Bij knooppunt Velsen is de verbinding van de A9 richting A22/IJmuiden één nacht afgesloten. Bij knooppunt Beverwijk is de verbinding van de A22 richting A9/Alkmaar ook één nacht afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Einde van de week gaan de tijdelijke verbindingswegen op knooppunten Velsen en Beverwijk open. (GJV)

 

Meer informatie
Meer weten over de renovatie van de Velsertunnel? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/velsertunnel.
Facebook:
www.facebook.com/velsertunnel

Twitter: @Velsertunnelrws

Gerelateerde onderwerpen

Infrastructuur