Vraag naar chauffeurs blijft toenemen

De economie trekt steeds verder aan en daardoor ontstaat een tekort aan vakbekwame chauffeurs. De verwachting is dat de vraag naar geschikte chauffeurs blijft toenemen.

​Met het sectorplanproject ‘2000 chauffeurs gezocht’ kunnen ondernemers mensen uit hun eigen netwerk aandragen. Ondernemers krijgen daarmee een prominente rol in de keuze voor toekomstige chauffeurs. Volgens Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL), blijft de vraag naar gedreven chauffeurs onverminderd groot. “Daarom hebben de sociale partners besloten om ruimte te maken voor nog eens 500 extra zij-instromers. Het maximaal aantal zij-instromers wordt daarmee verhoogd naar 2.500”, aldus De Vries.

Voordelen chauffeurs

Het sectorplanproject kent verschillende voordelen voor toekomstige chauffeurs. Het biedt mensen die altijd al chauffeur wilden worden kansen om aan de slag te gaan als chauffeur. Bovendien wordt 90% van het lesgeld vergoed en is men na afronding van de opleiding verzekerd van een baan.

Verbeteren en stimuleren

Het zij-instroom project​ wordt uitgevoerd door STL. In opdracht van sociale partners Transport en Logistiek Nederland (TLN), FNV, CNV en VVT biedt SOOB ondersteuning bij het verbeteren van de arbeidsmarkt. Daarnaast stimuleert STL de arbeidsverhoudingen in de sector. 

Gerelateerde onderwerpen

Personeel en arbeid