Vrachtverkeer Arnhem Nijmegen gespot

​Gelderland filmt 14 tot en met 19 september vrachtverkeer in de regio Arnhem Nijmegen. Veel ‘gespotte’ bedrijven worden gevraagd mee te werken aan minder spitsritten.

​Gelderland filmt 14 tot en met 19 september vrachtverkeer in de regio Arnhem Nijmegen. Veel ‘gespotte’ bedrijven worden gevraagd mee te werken aan minder spitsritten.

Alleen via belettering en reclame
De Provincie Gelderland benadert alleen bedrijven die via belettering of reclameuitingen op de voor- of zijkant van het voertuig herkenbaar zijn. Er worden geen kentekens geregistreerd om informatie te verzamelen.

Truckspotting
Met de registratie van het vracht- en goederenverkeer start project Truckspotting. Dit project moet bijdragen aan minder spitsritten van bedrijven. Bedrijven die veel gespot worden op de locatie kunnen worden benaderd. De provincie vraagt of zij ideeën hebben over welke maatregelen er nodig zijn om minder spitsritten te maken. De bedrijven worden ook gevraagd om mee te werken spitsmijden. Het project duurt tot eind 2017.

Waar vindt registratie plaats?
- Op de A325 t.h.v. stadion Gelredome in beide richtingen
- In Arnhem op de Westervoortse Dijk in beide richtingen
- Op de A326 bij bedrijventerrein Bijsterhuizen, richting Nijmegen
- Bij het knooppunt Neerbosch, richting Nijmegen
- Nabij de Waalbrug, richting Nijmegen
- Nabij de Oversteek, richting Nijmegen

Beter Benutten vervolg
Truckspotting is een project uit het landelijk programma Beter Benutten Vervolg waaraan de provincie meedoet. Het doel is om eind 2017 dagelijks 1600 (vracht)auto’s uit de spits te halen. Hierdoor blijft de regio bereikbaar. Hiervoor is ander reis- en werkgedrag nodig bij forensen, bezoekers, en het goederenverkeer. Project Truckspotting is eerder in de regio’s Maastricht, Rotterdam en Zwolle Kampen Meppel uitgevoerd. Diverse andere regio’s hebben zich vanuit het programma Beter Benutten aangesloten en zijn van plan het project uit te voeren. Hierdoor ontstaat een landelijk dekkende aanpak. (LHe)

Gerelateerde onderwerpen

Infrastructuur