Wederom stakingen boeren Frankrijk

Net als vorige week is er vandaag ook weer sprake van stakingen door boze Franse boeren. In de Duits-Franse grensstreek Bas-Rhin voeren ze vandaag actie bij diverse grensovergangen met Duitsland. Bij Straatsburg (Pont de Europe), Gambsheim, Roppenheim Lauterburg, Marckolsheim en Benheim houden ze vrachtverkeer tegen op de diverse grensbruggen.

Net als vorige week is er vandaag ook weer sprake van stakingen door boze Franse boeren. In de Duits-Franse grensstreek Bas-Rhin voeren ze vandaag actie bij diverse grensovergangen met Duitsland. Bij Straatsburg (Pont de Europe), Gambsheim, Roppenheim Lauterburg, Marckolsheim en Benheim houden ze vrachtverkeer tegen op de diverse grensbruggen. Personenverkeer mag doorrijden. De acties lijken vooral gericht tegen buitenlandse vervoerders die met koelwagens levensmiddelen vanuit Duitsland naar Frankrijk brengen. TLN sluit echter niet uit dat ook andere buitenlandse vervoerders het slachtoffer worden van de acties. De kans bestaat tevens dat boeren in andere regio's dit voorbeeld volgen en er ook elders blokkades opduiken. Houd daarom de website van de ANWB (http://www.anwb.nl/verkeer/nieuws/buitenland/2015/juli/blokkades-frankrijk-boeren?ovaherk=news-and-tips) en onze berichtgeving nauwlettend in de gaten.

TLN adviseert haar leden die vanuit de richting Metz/Nancy in Frankrijk richting Baden Württemberg in Duitsland moeten om vanuit Straatsburg de A35 richting Karlsruhe te nemen en vervolgens via de A5 richting Basel te rijden. TLN begrijpt de emotie bij de Franse boeren, maar vindt de huidige acties volstrekt onacceptabel. Het kan niet zo zijn dat buitenlandse vrachtauto's simpelweg geblokkeerd, doorzocht, gesaboteerd en leeggehaald worden. Op deze manier worden chauffeurs en vervoerders de dupe die geen enkele invloed hebben op de kern van het conflict. TLN heeft via verschillende kanalen de Franse instanties en de Europese Commissie opgeroepen onmiddellijk in te grijpen en het vrije verkeer van goederen en diensten in Europa te garanderen. TLN roept haar leden op om vertragingen, acties en schades zo snel mogelijk te melden via internationaal@tln.nl. Alle signalen betrekken we in onze lobby en oproepen om deze acties weer zo snel mogelijk te beëindigen (SB).

Gerelateerde onderwerpen

Infrastructuur