'Gele hesjes' blokkeren Franse wegen

TLN heeft het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Waterstaat opgeroepen om de Europese Commissie in te schakelen voor het beëindigen van de acties van de ‘gele hesjes’ in Frankrijk.

​Sinds zaterdag zijn er in Frankrijk wegblokkades die door boze automobilisten worden opgeworpen tegen het beleid van de Franse president Macron en de verhogingen van de brandstofaccijnzen.

Aanstaande zaterdag, 24 november, gaan diezelfde automobilisten mogelijk manifesteren in Parijs.

Het vrije verkeer van goederen staat hiermee onder druk en de hiermee gepaard gaande transportschade loopt inmiddels in de tienduizenden euro’s per dag per bedrijf.

De oproep aan de Europese Commissie is gedaan, omdat zij de Franse overheid op haar verantwoordelijkheid kan wijzen om een vrij verkeer van goederen in Frankrijk te garanderen.

Oproep

De actie vanuit TLN komt bovenop de intensieve contacten die TLN onderhoudt met de Franse en Waalse zusterorganisaties om zoveel mogelijk feiten en cijfers over de daadwerkelijke overlast in de achterban met hen te delen. Deze informatie is zeer waardevol voor de Franse organisaties om hun directe lobby te kunnen voeren tot op het niveau van de Franse minister.

TLN roept de leden dan ook op om te blijven doorgeven wáár er overlast is en hoe groot de daardoor ontstane vertraging is.

Gerelateerde onderwerpen

Wegblokkades