Online Simulator Elektrisch Rijden nu beschikbaar

Je overweegt als ondernemer om te investeren in elektrische voertuigen. Maar hoe past dit in je businessmodel? Met welke kosten moet je rekening houden? En moet je je planning aanpassen?

Om je op deze en andere vragen antwoord te geven, is de Online Simulator Elektrisch Rijden ontwikkeld. Met deze uiterst praktische webtool krijg je als ondernemer snel en eenvoudig inzicht in wat elektrisch rijden betekent voor je bedrijfsbeleid, zowel financieel als organisatorisch.

Klik hier om direct aan de slag te gaan met de Online Simulator Elektrisch Rijden

Op basis van de door jou ingevoerde gegevens – zoals het type voertuig, de lengte van de route en het aantal stops – berekent de webtool onder andere het benodigde type accu, de operationele kosten, de benodigde laadtijd en het type laadpaal.

Kortom, een handig hulpmiddel voor ondernemers die overwegen te gaan investeren in zero-emissie voertuigen maar eerst meer inzicht willen krijgen in wat dit betekent voor hun businessmodel.

Eerste inzicht

De Online Simulator Elektrisch Rijden is specifiek bedoeld voor ondernemers die nog weinig tot geen ervaring hebben met elektrisch rijden. Op basis van de simulator krijg je een inkijk in de gevolgen van elektrisch rijden op basis van je huidige logistieke operatie. Dit geeft een eerste inzicht hoe aan de slag te gaan met de overstap naar elektrisch vervoer.

Initiatiefnemers

De Online Simulator Elektrisch Rijden is ontwikkeld door Districon in opdracht van TLN en evofenedex en met steun van de Topsector Logistiek.

Meer weten?

Contact de expert

Team Sector en Beleid

Adviseurs