Overijssel wil actie van minister voor aanpak N35

De provincie Overijssel wil dat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat afspraken maakt over de aanpak van de N35. De Rijksweg is niet geschikt voor de verwachte verkeersdrukte, benadrukt de provincie. TLN regiobestuur Oost ziet de aanpak van de N35 als prioriteit.

Voor aanvang van de Provinciale Statenverkiezingen deelde TLN een position paper met politieke partijen uit Overijssel. Hierin riep TLN de Overijsselse politiek op om werk van de N35 te maken. TLN vindt het positief dat de provincie Overijssel heeft aangeboden om 120 miljoen euro mee te financieren voor een aanpak van deze Rijksweg.

N35 steeds drukker
Het verkeer op de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal is de afgelopen jaren met zo’n 25 procent gestegen. De verwachting is dat dit de komende jaren doorzet, blijkt uit een onderzoek dat het Rijk samen met de provincie Overijssel heeft uitgevoerd. Ondernemers en bewoners hekelen de vele vertragingen en ongelukken op de weg. Tekenend voor de situatie is dat de N35 dwars door de dorpskern van Mariënheem loopt.

Gedeputeerde Bert Boerman, verantwoordelijk voor mobiliteit vindt het nu tijd om te investeren in de N35: ‘Het is tijd om te investeren in de knelpunten. Dat is niet alleen van belang voor een krachtige economie en een aantrekkelijke leefomgeving in Oost-Nederland. Het zorgt ook voor aansluiting met Duitsland. Dat is van waarde voor het goederen- en personenvervoer van en naar Nederland en daarmee van Nationaal belang’. Omdat het ontwerpen en voorbereiden van infrastructuur jaren duurt, wil Boerman dat er zo snel mogelijk gestart wordt.

TLN toont betrokkenheid vanuit de regio
Eerder boden bewonersorganisaties samen met de regionale afdelingen van evofenedex, TLN en VNO-NCW een petitie aan waarin aandacht werd gevraagd voor de slechte verkeerssituatie van de N35. Transporteurs uit de regio ervaren dagelijks overlast door de verkeersproblemen op de N35.

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid