Aanpak sneeuwchaos Franse snelwegen schiet te kort

TLN is zeer verontrust over de wijze waarop de Franse overheid en tolmaatschappijen omgaan met de sneeuwchaos op de snelwegen. TLN ontvangt berichten van Nederlandse transporteurs en chauffeurs, dat er nauwelijks actie wordt ondernomen.

TLN is zeer verontrust over de wijze waarop de Franse overheid en tolmaatschappijen omgaan met de sneeuwchaos op de snelwegen. TLN ontvangt berichten van Nederlandse transporteurs en chauffeurs, dat er nauwelijks actie wordt ondernomen.. Honderden vrachtauto's staan nog vast. De kosten voor vervoerders nemen met de dag toe. TLN heeft daarom contact met het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken gezocht om een duidelijk signaal richting de Franse overheid af te geven dat er meer moet worden gedaan om de chaos aan te pakken.

Aanpak snelwegen overheidstaak
Het is de afgelopen dagen chaos op de snelwegen in Noord Frankrijk. Honderden vrachtauto's staan vast en kunnen door de sneeuw en rijverboden geen kant op. Hulp van de Franse overheid is er niet of nauwelijks. TLN is zeer kritisch over de manier waarop de Franse overheid deze kwestie aanpakt. De tolmaatschappijen incasseren jaarlijks vele miljoenen aan tolgelden, dan mag je toch verwachten dat er middelen vrijgemaakt kunnen worden om de situatie zo snel mogelijk aan te pakken, aldus TLN.

Maatregelen
De gevolgen van deze chaos zijn voor transporteurs extra groot. Los van de netelige situatie waarin de chauffeurs zich nu bevinden, heeft de transporteur straks ook te maken met mogelijk ladingbederf, vertraagde afleveringen, maar bijvoorbeeld ook problemen met de rij- en rusttijden. Door de wijze waarop het in Europa is georganiseerd, kan een chauffeur een maand later nog een forse boete krijgen omdat hij in Frankrijk heeft stilgestaan. TLN heeft gisteren al een dringend beroep op de Franse overheid gedaan om de situatie zo snel mogelijk aan te pakken. Daarnaast heeft TLN dringend verzocht tot eenmalige opheffing van het reguliere weekendrijverbod, zodat chauffeurs terug naar huis kunnen. (FL)

Gerelateerde onderwerpen

Tol en kilometerheffing buitenland