Afsluiting Algera-brug

Transport en Logistiek Nederland (TLN), verladersorganisatie EVO en de Ondernemerskringen Krimpenerwaard zijn ontstemd over het besluit van het college van B&W van Krimpen aan den IJssel om de Algerabrug komende zomer gedurende een gehele werkweek af te sluiten voor het wegverkeer. Alternatieve opties zoals het afsluiten gedurende drie weekenden of een afsluiting van vrijdag t/m de daaropvolgende woensdag, genieten de sterke voorkeur van de ondernemersorganisaties.

Transport en Logistiek Nederland (TLN), verladersorganisatie EVO en de Ondernemerskringen Krimpenerwaard zijn ontstemd over het besluit van het college van B&W van Krimpen aan den IJssel om de Algera-brug komende zomer gedurende een gehele werkweek af te sluiten voor het wegverkeer. Alternatieve opties zoals het afsluiten gedurende drie weekenden of een afsluiting van vrijdag t/m de daaropvolgende woensdag, genieten de sterke voorkeur van de ondernemersorganisaties.

 

Fors omrijden

De Algerabrug vormt een levensader voor het verkeer van en naar de Krimpenerwaard. Het verkeer, waaronder veel vrachtverkeer, tussen bijvoorbeeld de Krimpenerwaard en Rotterdam moet gedurende de afsluiting omrijden via Gouda. Vanuit Krimpen betekent dat al gauw 30 kilometer extra. Doordat er op werkdagen meer verkeer over de brug rijdt, zullen op de omleidingsroute veel files ontstaan met de bijbehorende extra kosten en uitstoot van schadelijke stoffen.

 

Zondagsrust lijkt doorslaggevend

In een deze week gepubliceerd rapport wordt in opdracht van het college een afsluiting gedurende een werkweek en een afsluiting van vrijdag t/m woensdag vergeleken. Daarbij lijkt vooral de zondagsrust de doorslaggevende factor om de afsluiting toch doordeweeks in te plannen. De betreffende ondernemers respecteren de zondagsrust, maar zouden ook met een afsluiting van vrijdag t/m donderdag waarbij op zondag grotendeels niet wordt gewerkt kunnen leven. Iedere werkdag waarop de brug beschikbaar is, is voor de ondernemers winst.

 

Brief aan gemeenteraad

De samenwerkende organisaties roepen de gemeenteraad van Krimpen in een brief op om bij het college alsnog de vrijdag-woensdag afsluiting te bepleiten. Bovendien bieden de ondernemers aan om samen met de gemeente een lobby te starten bij de provincie Zuid-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu, voor een onderzoek naar een robuuste en toekomst vaste oplossing voor de verkeersproblemen op de Algera-corridor.

Gerelateerde onderwerpen

Infrastructuur