De crisis in de bouw raakt ook jou

Het gaat helaas al maar slechter met de Nederlandse economie in het algemeen en de bouwsector in het bijzonder.

Uitnodiging voor ludieke bewustwordingscampagne op donderdag 20 juni tussen 16.30 uur en 17.00 uur op Het Plein in Den Haag (definitief tijdstip afhankelijk van agenda Minister)

Het gaat helaas al maar slechter met de Nederlandse economie in het algemeen en de bouwsector in het bijzonder. De werkloosheid loopt op en de bouw, van oudsher de motor van de economie, dreigt volgend jaar zo goed als stil te vallen.

Een aantal organisaties uit en rond de bouw, waaronder Aannemersfederatie Nederland (AFNL), Vereniging van woningcorporaties (Aedes), CNV Vakmensen, FNV Bouw, Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA), OnderhoudNL, NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers hebben daarom het initiatief genomen voor een bewustwordingscampagne. Onder het motto ‘De crisis in de bouw raakt ook jou' wordt het publiek in onder andere (paginagrote) advertenties in dagbladen en radiospotjes opgeroepen op www.bouwnouop.nl steun te geven aan maatregelen die de bouw, de woningmarkt en daarmee de economie werkelijk op gang helpen.
Op donderdag 20 juni aanstaande gaat de campagne officieel van start. Vanaf 16.30 uur vindt er een ludieke actie plaats op het Plein tegenover de ingang van de Tweede Kamer. Daarna overhandigen vertegenwoordigers van deze deelnemende organisaties een brief aan een lid van het kabinet.

Graag verwelkomen wij u om 16.30 uur op het Plein in Den Haag. Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Nico Rietdijk, directeur NVB, via tel. 070-3860204.

Waarom deze bewustwordingscampagne?
Elke dag sluiten 7 bouwbedrijven noodgedwongen hun deuren en komen er gemiddeld 125 medewerkers op straat te staan. En niet alleen bouwvakkers verliezen hun werk. De crisis in de bouw raakt ook andere beroepen. Denk aan loodgieters, notarissen en personeel bij meubel- en keukenzaken. Maar ook de verhuizer, de meubeldetaillist of de binnenvaartschipper die geen bouwzand meer te verschepen heeft. Zelfs de hovenier, de bibliothecaresse of de vuilnisman, die op het oog niets met de bouw te maken hebben, kunnen zo maar hun baan kwijt raken omdat een gemeente door de bouwcrisis minder te besteden heeft en moet bezuinigen. Eén op de vier werklozen is inmiddels bouw-gerelateerd. Met maatregelen die het verschil maken kunnen we het tij nu nog keren. (FL)

Brief NVB  aan Tweede Kamer

Gerelateerde onderwerpen

Financiën en markt