Doorpakken aansluiting Distripark Doelwijk

Transport en Logistiek Nederland (TLN), verladersorganisatie EVO, Vereniging Bedrijvenpark Doelwijk (VBD), Industrieel Contact Waddinxveen (ICW), GoudaOnderneemt! en VNO-NCW RijnGouwe noemen de plannen van de gemeente Waddinxveen om het Distripark Doelwijk op de Moordrechtboog aan te sluiten goed voor bedrijven in de regio.

Transport en Logistiek Nederland (TLN), verladersorganisatie EVO, Vereniging Bedrijvenpark Doelwijk (VBD), Industrieel Contact Waddinxveen (ICW), GoudaOnderneemt! en VNO-NCW RijnGouwe noemen de plannen van de gemeente Waddinxveen om het Distripark Doelwijk op de Moordrechtboog aan te sluiten goed voor bedrijven in de regio. De organisaties roepen de gemeente op om nu door te pakken zodat het vrachtverkeer van en naar het Distripark, als belangrijke distributielocatie in deze regio, snel kan doorstromen.

Eerder deze maand publiceerde de gemeente Waddinxveen het voorontwerpbestemmingsplan 'Aansluiting Moordrechtboog'. Hiermee wordt de aansluiting van het Distripark Doelwijk op de Moordrechtboog mogelijk gemaakt. De Moordrechtboog wordt een nieuwe verbindingsweg tussen de A12 en de A20 ten westen van Gouda.

Cruciaal

Van en naar het Distripark Doelwijk rijdt veel vrachtverkeer. In de huidige situatie gaat rijdt het vrachtverkeer tussen het Distripark en de A20 over de Bredeweg (N456). In de Bredeweg bevindt zich een spoorwegovergang. Naast die spoorwegovergang komt een tunnel en de overgang wordt op termijn gesloten. De hoogte van de nieuwe tunnel is slechts 3 meter 50. Dat is flink lager dan de standaardhoogte van vrachtverkeer van 4 meter. Voor het vrachtverkeer is de aansluiting op de Moordrechtboog dus cruciaal om snel en veilig tussen de A20 en het Distripark te kunnen rijden. Omrijden via de wegen rond het knooppunt Gouwe of de N219 betekent veel extra kilometers en vertraging, omdat het verkeer daar nu al vaak stilstaat. Dit brengt onnodige lasten met zich mee en past niet in het duurzaamheidsbeleid van de betreffende bedrijven en bedrijventerreinen.

Gerelateerde onderwerpen

Infrastructuur