N345 Zutphen weer toegankelijk voor vrachtverkeer

Het spoorviaduct in de Hoven (N345) bij Zutphen is binnenkort weer toegestaan voor vrachtwagens met een maximale hoogte van 4 meter.

Het spoorviaduct in de Hoven (N345) bij Zutphen is binnenkort weer toegestaan voor vrachtwagens met een maximale hoogte van 4 meter. De provincie Gelderland heeft besloten de toegestane doorrijhoogte van het spoorviaduct weer terug te brengen naar de ‘oude' situatie. De verkeersborden waar nu een maximale doorrijhoogte van 3.80 meter op staat worden vervangen door borden met 4 meter. De provincie komt hier mee te gemoed aan de wens van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO. De organisaties hadden bezwaar gemaakt tegen verlaging van de maximale hoogte, omdat dit de doorgang van vrachtauto's zou blokkeren.

De bebording is indertijd aangepast naar 3,80 meter om te voorkomen dat vrachtauto's zich onder het viaduct ‘klem' rijden. Hierdoor kan schade ontstaan aan de vrachtautoen/of het spoorviaduct, met mogelijke files als gevolg. Om vrachtauto's meer bewegingsruimte te geven zijn de borden aangepast naar een maximale doorrijhoogte van 3,.80 meter. Deze veiligheidsmarge zorgt echter voor verwarring bij de weggebruikers waardoor is besloten de oude situatie, waarbij een maximale wagenhoogte van 4 meter wordt toegestaan, te herstellen. (FL)

Gerelateerde onderwerpen

Infrastructuur