TLN voert vervolggesprek met Engelse staatssecretaris

Op 13 augustus heeft TLN een gesprek gehad over de situatie in Calais met de Britse staatssecretaris van Veiligheid en Immigratie de heer Brokenshire. Dit gesprek volgde op een eerste ontmoeting medio juni. Doel was om de actuele maatregelen met betrekking tot de problemen met immigranten in Calais met het Britse kabinet te bespreken.

​Op 13 augustus heeft TLN een gesprek gehad over de situatie in Calais met de Britse staatssecretaris van Veiligheid en Immigratie de heer Brokenshire. Dit gesprek volgde op een eerste ontmoeting medio juni. Doel was om de actuele maatregelen met betrekking tot de problemen met immigranten in Calais met het Britse kabinet te bespreken.

De afgelopen weken heeft het Britse kabinet vele extra miljoenen euro’s ter beschikking gesteld om de veiligheidsproblemen in Calais op te lossen. Onderwerp van bespreking was ook wat vervoerders en hun chauffeurs zelf aan preventieve maatregelen kunnen nemen als zij via Calais rijden. TLN heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om bij het Britse kabinet te pleiten voor eventuele voordelen voor vervoerders die extra voorzorgsmaatregelen nemen ter voorkoming van verstekelingen als zij via Calais rijden. Zodat ondernemers van extra investeringen ook voordelen hebben als het gaat om snelheid van afhandeling in Calais.

Tevens heeft tijdens het gesprek de Britse minister aangekondigd dat eind september een congres in Brussel zal plaats vinden over de problematiek in Calais. Tijdens het congres zal de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven centraal staan. Doel: gezamenlijk de (veiligheids)problemen beheersbaar maken.​

Gerelateerde onderwerpen

Verstekelingen