Persbericht - Vmbo scholen binden strijd aan in online game

Welke school heeft de beste vrachtautochauffeur en/of magazijnmedewerker van Nederland? Vmbo-scholen door heel Nederland binden de strijd met elkaar aan in de ‘GO!' Scholencompetitie.

Welke school heeft de beste vrachtautochauffeur en/of magazijnmedewerker van Nederland? Vmbo-scholen door heel Nederland binden de strijd met elkaar aan in de ‘GO!' Scholencompetitie. Go! laat vmbo-scholieren via een online game kennis maken met de veelzijdigheid van een baan in de transport- en logistieke sector. Vandaag werd tijdens een spectaculaire aftrap op twee vmbo scholen in Nederland het startsein gegeven voor de competitie. De finale vindt plaats tijdens Skills Masters 2013.

Toekomst in de transport en logistiek
De sector transport en logistiek verwacht komende jaren een groot te kort aan personeel. Om jongeren te interesseren voor een toekomstige baan in de sector transport en logistiek, zijn twee educatieve online games ontwikkeld, GO! Transport en GO! Magazijn. Hiermee kunnen vmbo'ers in schoolverband tijdens het spelen van de games onder hoge tijdsdruk problemen oplossen en hun geheugen, reactievermogen, ruimtelijk inzicht en andere vaardigheden trainen. Zij ervaren daarmee hoe uitdagend het dagelijkse werk van een chauffeur of logistiek medewerker is.

Finale
De drie scholen met de hoogste scores, sturen allen één afgevaardigde die in de finale voor de overwinning strijdt. De scholier die over de meeste vaardigheden beschikt en de twee games als beste beheerst, wint een autorijbewijs. Bovendien mag hij of zij met de volledige klas een exclusief bezoek brengen aan de luchthaven Schiphol  De finale wordt gehouden tijdens het beroepskeuze-evenement Skills Masters 2013.

Kick-off
De aftrap vond vandaag plaats op de vmbo-scholen De Brink in Laren en Globe college in Utrecht. Speciale gast dj Sasha Visser was uitgenodigd om de aftrap feestelijk te begeleiden met een speciaal voor deze gelegenheid geproduceerde track. 

De Belangrijkste Baan
De GO! Scholencompetitie is een onderdeel van De Belangrijkste Baan, de campagne ter bevordering van de beroepen in de transport- en logistieke sector. De Belangrijkste Baan is een initiatief van de VERN, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO. Voor meer informatie over GO! surf naar http://www.speelgo.nu/ of voor meer info over de imagocampagne, http://www.debelangrijkstebaan.nl/. (FL)

Gerelateerde onderwerpen

Opleiding