Wim van Reenen (Van Reenen Transport) koninklijk onderscheiden

Wim van Reenen, voormalig directeur en eigenaar van transport en logistiek dienstverlener Van Reenen uit Barneveld, is vandaag onderscheiden met de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Wim van Reenen, voormalig directeur en eigenaar van transport en logistiek dienstverlener Van Reenen uit Barneveld, is vandaag onderscheiden met de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van Reenen kreeg de onderscheiding opgespeld door burgemeester Van Dijk van Barneveld. Transport en Logistiek Nederland (TLN) beschouwt de onderscheiding als een terechte blijk van waardering voor zijn jarenlange betrokkenheid bij de sector en als vooraanstaand ondernemer in Barneveld.

Wim van Reenen (71) heeft een lange geschiedenis met de sector transport. Van Reenen is sinds de jaren '60 werkzaam in het bedrijf dat zijn vader in 1940 heeft voortgezet. In de jaren ‘80 nam hij het bedrijf samen met zijn broer Henk van Reenen van zijn vader over. Sinds die periode is Van Reenen Transport uitgegroeid tot een internationaal bedrijf in de transport en logistiek met veel aanzien en bekendheid in de regio.

In het jaar 2003 trad Wim van Reenen terug als algemeen directeur. Op dat moment telde de onderneming zo'n 65 vrachtauto's, maar was nog lang niet uitgegroeid. Anno 2013 is Van Reenen Transport doorgegroeid naar een groot internationaal bedrijf met in totaal 170 medewerkers en meer dan 100 vrachtauto's. Wim van Reenen is weliswaar niet meer in dienst als algemeen directeur, maar is als ‘directeur' bij Van Reenen nog dagelijks op de werkvloer te vinden en erg betrokken bij de onderneming.

Niet alleen als ondernemer heeft Wim van Reenen veel voor Barneveld betekent. Naast zijn directeursfunctie is Wim van Reenen lange tijd bestuurslid geweest van de Barneveldse Industriële Kring (BIK) en de lokale kegelvereniging. Daarnaast neemt hij tot op heden deel aan een speciale commissie ‘Internationaal' van Transport en Logistiek Nederland. (FL)

 

Gerelateerde onderwerpen

Strategie en ondernemerschap