PVV-politici krijgen kijkje achter de schermen

Deze week namen PVV-Tweede Kamerlid Roy van Aalst en PVV-Statenlid Joeri Pool een kijkje achter de schermen bij Müller Fresh Food Logistics in Holten. De input die ze daar kregen konden ze de volgende dag gelijk gebruiken tijdens het Mondelinge Vragenuur.

​De broers Jan Peter en Anton Müller vertelden in detail over de geschiedenis van het familiebedrijf dat tegenwoordig tot de internationale top van geconditioneerd vervoer behoort. Tijdens de rondleiding door de vele gekoelde loodsen werden de politici getrakteerd op een uitgebreide uitleg over de steeds groter wordende koel- en diepvriesmarkt van supermarkten. Van Aalst ging de uitdaging aan en klom zelf achter het stuur van een vrachtwagen, samen met de rijinstructeur. Dat beviel goed: de heren reden een rondje om Holten. Dat gaf het nieuwe Statenlid Pool de tijd om verder te praten over provinciale politiek: hij werd afgelopen donderdag geïnstalleerd in de Provinciale Staten van Overijssel en als woordvoerder Infrastructuur is hij van plan doorbraken op het gebied van infrastructuur in Overijssel te bewerkstelligen.

Tijdens het werkbezoek was er ook genoeg tijd om over de politiek te praten: de afgelopen verkiezingen en de verhoudingen in de Eerste en Tweede Kamer, de invoering van de vrachtwagenheffing, het tekort aan chauffeurs en de noodzaak voor meer beveiligde truckparkings. We stonden ook uitgebreid stil bij infrastructurele knelpunten op de weg, zoals o.a. op de N35, A28, N36 en de A1. Tot slot deden de aanwezige ondernemers ook een oproep om een nieuwe oeververbinding Ridderkerk-Krimpenerwaard te bouwen, om de omgeving Rotterdam te ontlasten.

Mondelinge Vrage​nuur

TLN neemt regelmatig politici mee naar transportbedrijven om kennis te maken met de praktijk van de transportondernemer. De politici waren blij met de input die ze gekregen hebben voor de komende debatten in de Provinciale Staten en Tweede Kamer. De volgende dag kon Tweede Kamerlid Van Aalst tijdens het Mondelinge Vragenuur meteen vragen stellen aan de minister van I&W over het gebrek aan beveiligde truckparkings in het oosten van het land. TLN gaat de komende tijd op zowel regionaal als landelijk niveau meer aandacht vragen voor deze prangende kwestie.​

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid