Rijbewijs C-E noodzakelijk voor diploma

Vanaf aankomend schooljaar worden chauffeurs op het ROC pas gediplomeerd als zij over rijbewijs C en E-achter-C beschikken.

​MBO-leerlingen die worden opgeleid voor chauffeur in het wegvervoer werden tot nu toe gediplomeerd zodra ze hun vakbekwaamheid en rijbewijs C hadden gehaald. TLN constateerde echter dat de kansen op de arbeidsmarkt voor deze jongeren veel groter zouden zijn als zij ook een rijbewijs E-achter-C via het ROC zouden halen.

Goede lobby

Op initiatief van TLN heeft er daarom overleg plaatsgevonden tussen onderwijs, bedrijfsleven en het ministerie van OCW. In alle besluitrondes is TLN nadrukkelijk aanwezig geweest om het verbeterde arbeidsmarktperspectief te benadrukken. De lobby heeft goed gewerkt, want inmiddels is officieel besloten dat een leerling vanaf aankomend schooljaar het MBO-diploma Chauffeur Wegvervoer pas krijgt als ook het E-achter-C rijbewijs is gehaald.

Blij mee

TLN is hier heel blij mee, want dit betekent dat de werkgever van zo’n instromende chauffeur die kosten niet meer hoeft te maken. Bovendien is de chauffeur op meer voertuigen inzetbaar.

Meer weten?

Contact de expert

Caroline Blom