Senior Corporate Communicatie Adviseur (40 uur per week)

Transport en Logistiek Nederland is dé ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven, expediteurs en logistiek dienstverleners. TLN behartigt de belangen van haar leden op internationaal, nationaal, regionaal en lokaal niveau en we zetten ons in voor een sociale, rendabele en duurzame sector. De leden van TLN zijn divers, van kleine transportondernemingen tot expediteurs en grote logistieke dienstverleners binnen diverse netwerken. TLN is ook partner in de onderhandelingen voor de cao Beroepsgoederenvervoer, waarin zo’n 160.000 medewerkers werkzaam zijn. Net als dat onze leden divers zijn, streven we als organisatie naar een divers personeelsbestand en hechten we waarde aan diversiteit. De werksfeer op kantoor is informeel.

Jouw functie
Als senior corporate communicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor het verder uitdenken en uitvoeren van een positioneringscampagne voor de sector. Deze campagne heeft als doel om de maatschappelijke en economische waarde van de logistieke- en transportsector bekend te maken bij het grote publiek. Je werkt nauw samen met een reclamebureau, stuurt hen aan en schrijft gedetailleerde briefings. Je bent aanwezig bij opnames en beoordeelt de creaties om ervoor te zorgen dat ze aansluiten bij onze merkwaarden en doelstellingen. Je stemt deze campagne af met diverse stakeholders zoals onze leden en de interne TLN-organisatie.

Daarnaast speel je een sleutelrol in de doorontwikkeling van onze website. Vanuit een communicatieperspectief werk je samen met verschillende teams, waaronder ons IT-team om de website te optimaliseren, customer journeys te verbeteren en onze producten en diensten zichtbaar te maken. Je zorgt ervoor dat de website continu aansluit bij de behoeften van onze leden en stakeholders en de nieuwste trends op het gebied van digitale communicatie.

Je ondersteunt en adviseert ook beleidsmedewerkers met het vertalen van inhoudelijke kennis naar begrijpelijke en heldere communicatie richting leden en stakeholders. Dit kan variëren van het maken van een communicatieplan, het schrijven en plaatsen van nieuwsberichten op onze website tot een groter verhaal in een van onze magazines of een snel advies voor het maken van een script voor een filmpje. Daarnaast werk je samen met onze woordvoerder aan de uitvoering van de mediastrategie.

Afstemming met je collega’s van het team Communicatie is voor jou altijd belangrijk. Je werkt in een klein, ambitieus en gedreven team. TLN is een branchevereniging. Het leuke van het werken voor een branchevereniging is dat je dagelijks moet schakelen in een dynamisch krachtenveld van leden, stakeholders, pers en publieke opinie. En dan ga je ook nog eens werken voor transport en logistiek, een branche die nationaal en internationaal zichtbaar en betekenisvol is. Nederland als de logistieke toegangspoort van Europa. Kortom: een uniek werkveld dat iedere werkdag boeiend maakt.  

Wat vragen we van jou?

 • Je bent een creatieve en strategische denker met een scherp oog voor detail.
 • Je hebt ervaring met het aansturen van reclamebureaus en het opzetten van succesvolle campagnes.
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en kunt helder en overtuigend briefen.
 • Je hebt ervaring met het doorontwikkelen van websites en een goed begrip van customer journeys.
 • Je kunt goed samenwerken met verschillende teams en stakeholders.
 • Je hebt affiniteit met digitale communicatie en blijft op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.
 • Je kunt goed luisteren en de vraag achter de vraag op tafel krijgen.
 • Je hebt een vlotte pen en verstaat de kunst van het communiceren in begrijpelijke taal.
 • Je kunt gemakkelijk schakelen met collega’s, leden en (media)relaties.
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen binnen een belangenbehartigende organisatie.
 • Je hebt 7-10 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je kunt je vinden in onze kernwaarden.
 • Je hebt een goede mix van vasthoudendheid en souplesse.
 • Je bent leergierig en hebt interesse in de thema’s van transport en logistiek.

Wat bieden we jou?

 • Een veelzijdige, uitdagende functie voor 32-40 uur per week.
 • Een organisatie waar je je volop kan ontwikkelen.
 • Afhankelijk van kennis en ervaring een salaris tussen € 4.300,00 - € 6.350,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:
 • Reiskostenvergoeding;
 • Premievrij pensioen;
 • Faciliteiten voor thuiswerken;
 • Thuiswerkvergoeding;
 • Flexibele werktijden;
 • Gezonde lunchmogelijkheden in ons bedrijfsrestaurant;
 • Deelname aan bedrijfsfitness (Fit20) in ons bedrijfspand in Zoetermeer.
 • Een gezellige personeelscommissie.

Onze kernwaarden: Zo doen we dat bij TLN!
Toegewijd aan TLN en onze leden streven onze mensen ernaar om zich dagelijks in te zetten voor het behalen van onze doelstellingen. Eigenaarschap betekent dat je je verantwoordelijk voelt voor de doelen van TLN en dat je alles doet wat binnen je mogelijkheden ligt om deze doelen te bereiken. We verwachten van onze medewerkers dat ze Ambitieus zijn door onder andere te blijven werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. We vinden het vanzelfsprekend dat onze medewerkers met verstand van zaken aan de slag gaan en dat kennis actief wordt benut. Deze kernwaarden zijn belangrijk voor onze gezamenlijke cultuur: zo doen we dat bij TLN! En die cultuur is belangrijk voor ons werkplezier, onze dienstverlening naar de leden, ons succes en voor een consistente reputatie. Dagelijks werken daarom zo’n 100 medewerkers in het land of vanuit ons recent vernieuwde kantoor in Zoetermeer volgens deze kernwaarden

Interesse?
Laat het ons uiterlijk 30 juni weten door een mail te sturen met je CV én motivatie naar vacature@tln.nl. Sollicitaties zonder motivatie worden niet in de procedure meegenomen. Voor vragen kun je mailen naar vacature@tln.nl of contact opnemen met Rinke Roebroek op 088-4567163 of Iris Schagen op telefoonnummer 088-4567156.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer weten?

Contact de expert

Team communicatie

Communicatie adviseurs & medewerkers

Heb je als lid een vraag voor een van onze experts? Neem contact op!

Vragen waar je het antwoord zo 1,2,3 niet op weet? Of twijfel je ergens misschien over? Ons team van de Ledendesk zit dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden of je door te verwijzen naar een specialist via 088-4567567 of per mail via info@tln.nl.