Smart tacho: is uw downloadapparatuur er klaar voor?

Inmiddels zijn de eerste tijdelijke werkplaatskaarten afgeleverd door de KIWA en kunnen smart tachografen geactiveerd en gekalibreerd worden. Is uw downloadapparatuur geschikt?

​​​​Medio mei/juni zullen waarschijnlijk ook de nieuwe generatie bestuurderskaarten geleverd worden. Het verschil tussen de nieuwe en de huidige generatie tachograaf en tachograafkaarten is dat de nieuwe generatie meer gegevens kan opslaan. Ook is er een nieuwe manier van encryptie (beveiliging) van de gegevens. Om de nieuwe bestuurderskaarten en smart tacho te kunnen uitlezen, moet uw downloadtool waarschijnlijk een update krijgen of eventueel vervangen worden. Neem hiervoor contact op met uw leverancier van de downloadtool, zodat de nieuwe generatie zonder problemen gedownload kan worden.

Huidige bestuurders- en bedrijfskaarten gewoon te gebruiken

Zoals in een eerder bericht ook aangegeven zijn de huidige bestuurders- en bedrijfskaarten gewoon te gebruiken in de smart tacho en zijn de nieuwe bestuurders- en bedrijfskaarten gewoon te gebruiken in de huidige tachograaf. Er hoeft dus niet speciaal een nieuwe bestuurderskaart aangeschaft te worden wanneer u een smart tacho gaat gebruiken.

We hebben in een overzichtelijk filmpje opgesomd wat er allemaal voor u verandert, zodat u zich zo goed mogelijk kunt voorbereiden op de komst van de smart tacho:

Mocht u vragen hebben over de invoering van de smart tacho, neem dan vooral contact op met onze Ledendesk (088-4567567).​

Meer weten?

Contact de expert

Erik Busser

Consultant