Spreekbeurten over transport- en logistieke sector nu beschikbaar

​TLN en Sectorinstituut Transport en Logistiek stellen twee spreekbeurten beschikbaar voor basisschoolleerlingen die in de klas willen vertellen over de transport- en logistieke sector.

De ene spreekbeurt gaat in op het logistieke proces, de andere belicht het beroep van vrachtwagenchauffeur. Beide spreekbeurten zijn een resultaat van het lesprogramma ‘Veilig op Weg’, dat speciaal is bedoeld voor leerlingen van groep 7 en groep 8 van de basisschool om hen veilig te leren omgaan met grote voertuigen in het verkeer.

De spreekbeurt over het logistieke proces laat zien wat er komt kijken bij het vervoer van een pakket, en wordt afgerond met een interactieve opdracht. De spreekbeurt over het beroep van vrachtwagenchauffeur toont wat je moet doen om een vrachtwagen te mogen besturen en hoe een gemiddelde dag van een vrachtwagenchauffeur eruitziet.

‘Veilig op Weg’-les

Tijdens de ‘Veilig op Weg’-les, die scholen bij TLN of Veilig Verkeer Nederland kunnen aanvragen, krijgen de kinderen een korte introductie van een vrachtwagenchauffeur en wordt hen een aantal vragen gesteld over hun ervaringen in het verkeer. Zijn ze bijvoorbeeld weleens in een gevaarlijke situatie beland? De leerlingen doen ook een kleine test en gaan daarna naar buiten waar een echte vrachtauto klaarstaat om het geleerde in de praktijk te ervaren. Door zelf achter het stuur te gaan zitten, zien leerlingen wat een vrachtwagenchauffeur ziet, maar vooral ook wat hij niet ziet.

  • Benieuwd naar de spreekbeurten? Deze kun hier vinden.
  • Op zoek naar meer informatie over de ‘Veilig op Weg’-les? Bezoek dan de website.

Meer weten?

Contact de expert

Team communicatie

Communicatie adviseurs & medewerkers