TLN aan tafel bij formerende partijen Noord-Holland

In vervolg op de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart vinden in de verschillende provincies onderhandelingen plaats om te komen tot de nieuwe colleges van Gedeputeerde Staten. In het kader van deze onderhandelingen vond er op woensdag 31 mei in de provincie Noord-Holland een stakeholderbijeenkomst plaats, waar Transport en Logistiek Nederland (TLN) door de onderhandelende partijen en de formateurs voor was uitgenodigd.

Samen met verschillende stakeholders sprak TLN met de formerende partijen over het thema ‘Wonen en Mobiliteit’. Een belangrijke portefeuille voor de provincie, aangezien zij in dit dossier een belangrijke rol (kunnen) vervullen. Tijdens de bijeenkomst stonden twee vragen centraal: op welke wijze kan de provincie de woningbouwopgave aanpakken en waar moet de provincie zich op focussen als het gaat over bereikbaarheid en infrastructuur? De politieke partijen, VVD, BBB, PvdA en GroenLinks willen samen met de formateurs Ankie Broekers-Knol en Bernd Schneiderszo input uit de praktijk ophalen voor de coalitieonderhandelingen.

TLN is blij met deze aanpak van de provincie Noord-Holland. ‘Het was een goed gesprek en het is prettig om te merken dat de formerende partijen input vanuit de transport- en logistieksector willen voor de onderhandelingen. Er zijn namelijk veel uitdagingen voor de sector waar de provincie een rol in kan spelen. Denk aan het mogelijk blijven maken van (grootschalig) logistiek vastgoed en het werken aan ruimte voor logistiek, voldoende capaciteit op het elektriciteitsnet en het goed onderhouden van de infrastructuur’, aldus Wessel Deelstra, public affairs adviseur van TLN. ‘Punten die wij via ons provinciale verkiezingsmanifest hebben gecommuniceerd en die we nu met voorbeelden uit de provincie op de onderhandelingstafel kunnen leggen.’

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.