TLN-leden wonen debat vrachtwagenheffing bij

Vandaag bezocht TLN met een groep transportondernemers de Tweede Kamer om het debat over de vrachtwagenheffing bij te wonen. Een goede gelegenheid om een kijkje achter de schermen te geven van de belangenbehartiging voor de transportsector in Den Haag.

​Tijdens het debat kwamen meerdere aspecten van de invoering van de vrachtwagenheffing aan bod, zoals het instellen van een fonds voor innovatie en verduurzaming​ van de sector, rekeningrijden, tariefdifferentiatie (verschillende tarieven afhankelijk van tijd en plaats) en de mogelijke daling van accijnsinkomsten door de heffing.

Lunch met Kamerleden

De delegatie transportondernemers kon met eigen ogen ervaren hoeveel invloed TLN heeft op de politieke discussie. Na het debat organiseerde TLN een afsluitende lunch, met de Kamerleden Remco Dijkstra (VVD), Maurits von Martels (CDA), Roy van Aalst (PVV) en Chris Stoffer (SGP). De Kamerleden waren benieuwd naar het ondernemen in transport en stelden vragen over actuele uitdagingen in de sector. Er zijn ook afspraken gemaakt voor werkbezoeken: Kamerleden komen binnenkort langs op de bedrijven van TLN-leden.
TLN zal in de toekomst vaker Tweede Kamerdagen organiseren voor geïnteresseerde leden. Zou u een keer mee willen naar de Tweede Kamer? Dan kan: neem dan contact op met Mira Levi (Public Affairs manager) via mlevi@tln.nl.

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid