TLN over olieboycot

Transport en Logistiek Nederland maakt zich grote zorgen over gevolgen van de aangekondigde olieboycot. Deze maatregel is onderdeel van het zesde sanctiepakket tegen Rusland, dat de Europese Unie eerder deze week overeenkwam.

Bestuursvoorzitter Elisabeth Post zat onder meer bij RTL Z Nieuws en NPO Radio 1 om te reageren op de boycot. Ook het Financieele Dagblad publiceerde uitgebreid over de zorgen van TLN.

TLN is in gesprek met de overheid en andere relevante partijen om mee te denken hoe we ons kunnen en moeten prepareren op de gevolgen van een dergelijke maatregel. We verwachten dat de overheid op zo kort mogelijke termijn alsnog met een goed doordacht plan komt om de impact van de boycot zoveel mogelijk te beperken.

Voor ons is belangrijk dat we genoeg en goed geraffineerde diesel beschikbaar willen houden voor de transportsector tegen een redelijke prijs.

De coronacrisis heeft voor de hele maatschappij duidelijk gemaakt dat onze sector een essentiële schakel van de economie is. Wij hebben toen gezien dat verstoringen enorme gevolgen kunnen hebben. Het is daarom zaak nu tijdig maatregelen te treffen, om het beroepsgoederenvervoer ongehinderd te laten doorrijden. Die boodschap dragen wij nu opnieuw uit richting politici, ambtenaren en andere relevante partners.

Meer weten?

Contact de expert

Roger van Straaten

Beleidsadviseur

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.