TLN-Relatietabel zero-emissiezones & postcodegebieden

In opdracht van TLN is een Excel-relatietabel ontwikkeld waarin zero-emissiezones en postcodegebieden zijn gekoppeld. Transportplanners kunnen de tabel gebruiken om vast te stellen of hun rit door een zero-emissiezone gaat en hierop hun voertuigplanning aanpassen. Op dit moment zijn er zo’n 29 steden die een zero-emissiezone hebben aangekondigd. Voor postcodegebieden die gedeeltelijk in een zero-emissiezone vallen, is een verfijning op adresniveau in de tabel opgenomen.

De TLN-Relatietabel zero-emissiezones & postcodegebieden wordt zo’n vier keer per jaar geactualiseerd omdat de verwachting is dat er de komende jaren nog zero-emissiezones bijkomen en definitieve grenzen van zero-emissiezones mogelijk kunnen afwijken van de op dit moment bekende gepubliceerde grenzen. Een aantal steden heeft al wel aangekondigd een zero-emissiezone in te gaan stellen, maar daarvan de (conceptuele) grenzen nog niet gepubliceerd. In de TLN-relatietabel zijn deze zogeheten ‘preliminary zones’ buiten beschouwing gelaten.

De TLN-relatietabel is de komende tijd kosteloos op te vragen via onderstaand aanvraagformulier. TLN-leden ontvangen gratis en automatisch updates. Voor niet-leden bestaat ook de mogelijkheid updates te ontvangen, hiervoor worden in de loop van 2024 kosten in rekening gebracht.

Vraag hier de TLN-relatietabel aan

Dit veld hoef je niet in te vullen bij het aanvragen van het boek met landeninformatie.Meer weten?

Contact de expert

Anne-Marie Nelck

Clustermanager distributie

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.