Vacature Adviseur Digitale transitie (32-40 uur per week)

En deelnemer namens TLN in Groeifonds project Data Infrastructuur Logistiek (DIL). 

Digitalisering als basis voor slimmer en duurzamer (samen)werken in de logistieke keten. Steeds meer bedrijven werken sterk data gedreven, maar veel bedrijven kunnen nog (veel) stappen zetten. TLN heeft de ambitie om de bedrijven in de logistieke sector te helpen in hun digitale transitie. Een belangrijk instrument hiervoor is het programma Logistiek Digitaal (onderdeel van het groeifondsproject Digitale Infrastructuur Logistiek DIL). Opdracht van Logistiek Digitaal is het Digital ready maken van MKB bedrijven met een logistieke functie.

Wil jij hierin een rol spelen? Heb je overtuigingskracht vanuit je kennis en ervaring van digitalisering en data gedreven werken in de logistieke sector en heb je een sterke affiniteit met mkb-bedrijven en hun logistieke processen? Dan zijn wij op zoek naar jou. In deze functie ga je actief in gesprek met het bedrijfsleven over kansen en mogelijkheden die digitalisering de bedrijven kan bieden.

Wat doen wij?

Wij behartigen de belangen van onze leden op (inter)nationaal, regionaal en lokaal niveau en we zetten ons in voor een sociale, rendabele en duurzame sector. TLN maakt ruimte voor ondernemen en biedt leden producten en diensten zoals opleidingen en trainingen voor gericht ondernemerschap en voor hun ontwikkeling. TLN is partner bij de onderhandelingen voor de cao binnen de sector transport en logistiek, waar zo’n 160.000 medewerkers werkzaam zijn.

Onze leden zijn zowel kleine transportondernemingen, expediteurs als grote logistieke dienstverleners uit verschillende deelmarkten en kringen. Net als de verscheidenheid van onze leden zijn, streven we als organisatie ook naar een divers personeelsbestand en hechten wij grote waarde aan diversiteit en inclusie.

Onze kernwaarden: Zo doen we dat bij TLN!

Toegewijd aan TLN en onze leden streven onze mensen ernaar om zich dagelijks in te zetten voor het behalen van onze doelstellingen. Eigenaarschap betekent dat je je verantwoordelijk voelt voor de doelen van TLN en dat je alles doet wat binnen je mogelijkheden ligt om deze doelen te bereiken. We verwachten van onze medewerkers dat ze Ambitieus zijn door onder andere te blijven werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. We vinden het vanzelfsprekend dat onze medewerkers met verstand van zaken aan de slag gaan en dat kennis actief wordt benut. Deze kernwaarden zijn belangrijk voor onze gezamenlijke cultuur: zo doen we dat bij TLN! En die cultuur is belangrijk voor ons werkplezier, onze dienstverlening naar de leden, ons succes en voor een consistente reputatie. Dagelijks werken daarom zo’n 100 collega’s in het land of vanuit ons modern ingerichte kantoor in Zoetermeer volgens deze kernwaarden. Onze kerncompetenties zijn: leidend, nieuwsgierig, verbindend, kundig en betrouwbaar!

Wat ga je doen?

Samen met ons is jouw missie om de komende jaren de mkb-bedrijven met een logistieke functie ‘digital ready’ te maken. Om dit te realiseren beschikken we vanuit het programma Logistiek Digitaal over verschillende instrumenten om het bedrijfsleven te ondersteunen, aangevuld met de bestaande dienstverlening vanuit TLN en evofenedex. Onderdeel van de functie is om dit aanbod te blijven actualiseren en verbeteren om aansluiting te houden bij de behoefte vanuit het bedrijfsleven.

Een belangrijk deel van je tijd zul je besteden aan het voeren van individuele adviseringsgesprekken met directies van mkb-bedrijven, het organiseren van events, webinars en workshops, kennisdeling via communities onder jouw beheer, het koppelen van bedrijven onderling en aan kennispartners en studenten, en het ondersteunen van bedrijven bij het gebruik van stimuleringsregelingen. Dit allemaal bij een mooie diverse groep mkb-bedrijven.

De diversiteit van bedrijven en gespreksonderwerpen vraagt uitstekende vaardigheden op het gebied van projectmatig werken en communiceren. Als adviseur digitale transitie ga je in gesprek met het bedrijf over onderwerpen als papierloos en data gedreven werken, de relatie tussen duurzaamheid en digitalisering, bedrijfsautomatisering maar ook over de impact van digitalisering in relatie tot medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Samen met het bedrijf zoek je naar toepasbare oplossingen en ontwikkelingen vanuit bijvoorbeeld de technologie, opleidingen en regelgeving die bedrijven helpen om (vervolg)stappen te zetten in de digitale transitie.

Reken op een gevarieerde werkweek waarbij je bouwt aan netwerk. Je werkt nauw samen met collega's en bedrijven vanuit de inhoud maar bent ook commercieel vaardig genoeg om bedrijven actief bij het programma Logistiek Digitaal te betrekken. Met een pro actieve houding ga je op zoek naar kansen en vertaal je deze in concrete acties en projecten.

Je komt hoofdzakelijk te werken in een draaiend projectteam. In dit team tref je collega's van TLN, medewerkers vanuit evofenedex en externe projectmedewerkers die vanuit verschillende rollen zoals adviseurs, marketeers en ondersteuning, bijdragen aan de digitale transitie bij het mkb-bedrijfsleven. Samen zijn jullie het team dat met enthousiasme het uithangbord is als het gaat over digitalisering voor TLN.

Wat breng je mee?

 • HBO denk- en werkniveau
 • Enkele jaren werkervaring in een inhoudelijke functie op het snijvlak van digitalisering en logistiek
 • Aantoonbare kennis van of affiniteit met digitalisering bij mkb-bedrijven in transport en logistiek
 • De kwaliteit om op korte termijn een mooi netwerk van mkb-bedrijven en stakeholders te vormen
 • Kennis van trends en ontwikkelingen op het gebied van logistiek en digitalisering en data gedreven werken
 • De vaardigheid om kennis te vertalen naar praktische uitleg en voorbeelden
 • De kwaliteiten om anderen te inspireren en goed te informeren
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal

Jouw competenties:

 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Klantgerichtheid
 • Positief kritische gesprekken kunnen voeren
 • Plannen en organiseren

Wat bieden we jou?

 • Een veelzijdige functie voor 32-40 uur per week in een dynamische branche
 • Veel mogelijkheden voor ontwikkeling en groei
 • Afhankelijk van kennis en ervaring een salaris tussen de € 3.800 - € 5.600 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur per week)
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder andere:
  • Beschikking tot een leaseauto
  • Premievrij pensioen
  • Een aanvullende WGA-hiaat verzekering en een aanvullende ongevallenverzekering
  • Collectieve ziektekostenverzekering
  • Faciliteiten voor thuiswerken (bureau, -stoel, tweede scherm)
  • Ruime thuiswerkvergoeding
  • Gezonde (en gedeeltelijk gesponsorde) lunch in ons bedrijfsrestaurant
  • Deelname aan bedrijfsfitness (Fit 20) onder werktijd op kantoor
  • Een gezellige personeelscommissie die diverse activiteiten organiseert


Kies voor beweging, kies voor TLN

Zin om bij ons aan de slag te gaan? Laat het ons uiterlijk 30 juni 2024 weten door je cv én pakkende motivatie te sturen naar vacature@tln.nl. Sollicitaties zonder motivatie worden niet in de procedure meegenomen.

Voor vragen kun je ook dit mailadres gebruiken of contact opnemen met onze personeel en organisatie afdeling Iris Schagen (088-4567156) of Rinke Roebroek (088-4567163).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer weten?

Contact de expert

Iris Schagen

HR Adviseur

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.