Veel media-aandacht voor de Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Vanaf vroeg in de ochtend tot laat in de avond is er veel media-aandacht voor de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. TLN ziet vanuit de hele achterban mooie initiatieven voorbij komen. Van warme wintermuts tot aan een heerlijke maaltijd. We hebben alle media-aandacht op een rij gezet. Kijk en luister je mee?

De dag werd vanaf 07.15 uur opgestart in de tv-uitzending van Goedemorgen Nederland van Omroep WNL. In de uitzending reed verslaggever Annelies Geradts een paar uur mee met vrachtwagenchauffeur Claire Bakkum. Claire is werkzaam bij TLN-lid Ben Becker Internationaal Transportbedrijf BV uit Soest. In gesprek met Claire werd er stilgestaan bij het vak als vrouwelijke chauffeur, parkeerproblematiek en waarom het werk zo leuk is. Je kunt de uitzendingen terugkijken via deze link (vanaf min 09.30)

Omroep West en RTV Rijnmond

Hierna kreeg de Dag van de Vrachtwagenchauffeur aandacht bij Omroep West in het programma ‘West Wordt Wakker’. Zij gingen in gesprek met chauffeur Sanna Stroober. Sanna is werkzaam bij Dijco Internationaal uit Barendrecht. ‘Door alle aandacht, wordt het steeds bekender dat er meer vrouwen chauffeur worden. Op Facebook hebben we een club met allemaal vrouwelijke chauffeurs en dat vind ik erg gezellig. Het is een enorm vrij beroep. Je bent zelf verantwoordelijk voor hoe je je lading van A naar B brengt.’
Luister hier de uitzending terug. (vanaf min 22.00)

Ook was Sanna te horen bij RTV Rijnmond om 07.40 uur. Dit fragment is nog niet beschikbaar, maar zullen we later toevoegen aan dit bericht.

Hart van Nederland

Tot slot kwam Hart van Nederland (SBS6) vandaag langs bij TLN om in gesprek te gaan met bestuursvoorzitter Elisabeth Post. Waarom is deze dag belangrijk voor de sector en hoe komt het dat steeds meer vrouwen de weg naar de vrachtwagencabine weten te vinden? De uitzending is om 22:35 uur te zien op SBS6. Kijken dus!

Meer weten?

Contact de expert

Caroline Blom

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.