Webinar: NIS2, wat komt er op ons af?

Op 16 januari wordt het webinar ‘NIS2: tijdig voorbereid op Europese wettelijke cybersecurity-regels’ georganiseerd. Vanuit Europa zullen er nieuwe wettelijke cybersecurity-regels in werking treden als gevolg van de NIS2-richtlijn. Deze ‘NIS2’-Richtlijn schrijft een reeks verplichtingen voor aan organisaties om het niveau van cyberveiligheid te verhogen. Tijdens het webinar wordt er uitgelegd waarom veel bedrijven, die geen NIS2 bedrijf zijn, er toch mee te maken kunnen krijgen.

Na het webinar weet je:

  • Wat NIS2 is en welke maatregelen je moet treffen en welke juist niet;
  • Hoe je moet omgaan met leveranciers die ook aan de slag moeten;
  • Welke certificeringen NIS2 afdekken;
  • Hoe Microsoft technologie kan helpen om aan NIS2 regels te voldoen.

Het webinar op 16 januari wordt verzorgd door BDO, Microsoft, Kiwa en Samen Digitaal Veilig! Samen Digitaal Veilig een initiatief van branche- en beroepsorganisaties in samenwerking met MKB-Nederland. Leden van TLN kunnen kosteloos een account aanmaken bij dit platform. Lees meer informatie op onze website.

Praktische informatie webinar

Datum: 16 januari 2024
Tijd: 10:00 – 12:00 uur
Klik hier voor meer informatie en/of om je aan te melden voor het webinar.

Meer informatie NIS2

Grote bedrijven en hun bestuurders worden verantwoordelijk voor de veiligheid van de keten. Het gaat om bedrijven met meer dan 50 werknemers of een jaaromzet en balanstotaal van meer dan €10 mln die in specifieke ‘Essentiele’ of ‘Belangrijke’ sectoren vallen. Deze nieuwe richtlijn wordt naar verwachting van kracht in oktober 2024. Eerder schreven we een artikel over deze wetgeving.

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.