Woordvoerder (32-40 uur per week)

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is dé ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven, expediteurs en logistiek dienstverleners. Wij staan voor beweging en vooruitgang. Voor zowel de logistieke keten, als voor jou en jouw ontwikkeling.

Maak jij graag een persbericht over de noodzaak van de aanpak van achterstallig onderhoud van kunstwerken en infrastructuur zodat NL goed bereikbaar blijft? Sta jij graag een actualiteitenprogramma te woord dat belt of het vandaag nog mogelijk is om een interview te organiseren over de zero-emissiezones? Ook rinkelt de telefoon met vragen wat de impact van de fluctuerende brandstofprijzen zijn en is het jouw passie adequaat te reageren?

En bereid jij graag onze de bestuursvoorzitter voor op een interview in BNR’s Zaken Doen? Werk je daarnaast graag samen met 7 collega’s in het team Communicatie? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat doen wij?

Wij behartigen de belangen van onze leden op (inter-)nationaal, regionaal en lokaal niveau en we zetten ons in voor een sociale, rendabele en duurzame sector. TLN werkt aan een gunstig ondernemersklimaat in Nederland en Europa en biedt leden producten en diensten zoals advies, tools, opleidingen en trainingen gericht op ondernemerschap en sector gerelateerde zaken. TLN is partner bij de onderhandelingen voor de cao binnen de sector transport en logistiek, waar zo’n 160.000 medewerkers in werkzaam zijn.

Onze kernwaarden: Zo doen we dat bij TLN!

Toegewijd aan TLN en onze leden streven onze mensen ernaar om zich dagelijks in te zetten voor het behalen van onze doelstellingen. Eigenaarschap betekent dat je je verantwoordelijk voelt voor de doelen van TLN en dat je alles doet wat binnen je mogelijkheden ligt om deze doelen te bereiken. We verwachten van onze medewerkers dat ze Ambitieus zijn door onder andere te blijven werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. We vinden het vanzelfsprekend dat onze medewerkers met verstand van zaken aan de slag gaan en dat kennis actief wordt benut. Deze kernwaarden zijn belangrijk voor onze gezamenlijke cultuur: zo doen we dat bij TLN! En die cultuur is belangrijk voor ons werkplezier, onze dienstverlening naar de leden, ons succes en voor een consistente reputatie. Dagelijks werken daarom zo’n 100 collega’s in het land of vanuit ons recent vernieuwde kantoor in Zoetermeer volgens deze kernwaarden. Onze kerncompetenties zijn: leidend, nieuwsgierig, verbindend, kundig, betrouwbaar en bruisend!

Jij & TLN

Je bent een woordvoerder in hart en nieren. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de mediastrategie die is bepaald in het communicatiebeleid. Jij creëert en benut kansen om TLN herkenbaar en zichtbaar in de media te laten verschijnen, waardoor leden zich goed vertegenwoordigd voelen en de dienstverlening van TLN goed wordt gezien. Je kijkt naar onderwerpen vanuit een brede blik met oog voor de diverse (soms schurende) belangen van individuele ondernemers, van de sector en van de maatschappij. Proactief en reactief, ofwel gevraagd en ongevraagd, positioneer je TLN in de buitenwereld.

De focus van het werk ligt op woordvoering maar je adviseert ook in de volle breedte van de organisatie over communicatievraagstukken. Afstemming met je collega’s van het team Communicatie is voor jou altijd belangrijk. Je rapporteert aan de coördinator van dit team. Je ondersteunt het bestuur – in het bijzonder de voorzitter - en de organisatie over woordvoering in de media. Hiervoor formuleer je standpunten en kernboodschappen. Je ondersteunt en adviseert de collega’s van de Teams Sector & Beleid en Public Affairs met het vertalen van de inhoudelijke kennis naar begrijpelijke en heldere communicatie. Je brengt onze sectorcampagne proactief onder de aandacht van het medianetwerk. Je schrijft nieuwsberichten, bereidt interviews voor en begeleidt ze, zorgt voor heldere beantwoording van de dagelijkse persvragen. Je volgt het nieuws op de voet, hebt een antenne voor relevante actualiteit en koppelt hieraan media-activiteiten in het belang van de logistieke sector. Je bent betrokken bij de online woordvoering op social media en verzorgt bijdragen aan onze website.

Wat breng je mee?

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau in de richting van communicatie of journalistiek.
 • Je hebt ruime ervaring met journalistieke media, en als woordvoerder in het bijzonder.
 • Je hebt ervaring met werken in een communicatiegevoelige omgeving.
 • Je hebt inmiddels een relevant netwerk opgebouwd.

Jouw competenties:

 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Politieke sensitiviteit: Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen binnen een belangenbehartigende organisatie.
 • Je hebt een goede mix van vasthoudendheid en souplesse.
 • Je bent leergierig en hebt interesse in de thema’s van Transport en Logistiek.

Wat biedt TLN jou?

 • Veel mogelijkheden voor ontwikkeling en groei.
 • Een veelzijdige functie voor 32-40 uur per week.
 • Fulltime salaris tussen de € 4.500,- en € 6.300,- bruto per maand.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden:
 • Ruime reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en zakelijke kilometers.
 • Premievrij pensioen.
 • Een aanvullende WGA-hiaat verzekering en een aanvullende ongevallenverzekering.
 • Collectieve ziektekostenverzekering.
 • Faciliteiten voor thuiswerken (bureau, stoel, tweede scherm).
 • Ruime thuiswerkvergoeding.
 • Gezonde (en gedeeltelijk gesponsorde) lunch in ons bedrijfsrestaurant.
 • Deelname aan bedrijfsfitness (Fit 20) onder werktijd op kantoor.
 • Een gezellige personeelsvereniging.

Kies voor beweging, kies voor TLN

Zin om bij ons aan de slag te gaan? Wij hebben deze vacature exclusief uitgezet bij Mirjam Brantjes. Je kunt jouw CV en motivatie richten aan mirjam@mirjambrantjes.nl .

Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 34 20 24 46. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer weten?

Contact de afdeling Team Communicatie

Contact de expert

Iris Schagen

HR Adviseur