Kantoor buiten TLN

Vacature Coördinator relatiebeheer, producten & diensten (36-40 uur per week)

Ben jij proactief, verbindend, commercieel, communicatief en sociaal vaardig, heb jij de competenties om een dienstenportfolio en relatiebeheer te ontwikkelen en heb je daarnaast de ambitie om een coördinerende rol te vervullen binnen een team van diverse professionals? Dan hebben we bij Transport en Logistiek Nederland dé baan voor jou.

Onze organisatie

Transport en Logistiek Nederland is dé ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven, expediteurs en logistiek dienstverleners. TLN behartigt de belangen van haar leden op internationaal, nationaal, regionaal en lokaal niveau en we zetten ons in voor een sociale, rendabele en duurzame sector. De leden van TLN zijn divers, van kleine transportondernemingen tot expediteurs en grote logistieke dienstverleners binnen diverse deelmarkten en kringen.

Ook is TLN partner in de onderhandelingen voor de cao van de sector transport en logistiek, waarin zo’n 160.000 medewerkers werkzaam zijn. Net als dat onze leden divers zijn, streven we als organisatie naar een divers personeelsbestand en hechten waarde aan diversiteit. De werksfeer op kantoor is informeel.

De functie

Als coördinator relatiebeheer, producten & diensten ben je verantwoordelijk voor het team dat zorgdraagt voor een goede relatie met onze leden, gezonde ontwikkeling van ons diverse ledenbestand en de producten- en dienstenportfolio. De rol van coördinator voer je uit als meewerkend voorman/-vrouw. Dit betekent dat je zelf een actieve rol hebt in de werkzaamheden van het team.
Je bent ondernemend en hebt commercieel inzicht. Je hebt ervaring met marketing en weet verschillende behoeften van leden te vertalen naar onze dienstverlening. Dit doe je vanuit de ambitie om gericht toegevoegde waarde te leveren aan onze diverse achterban op een wijze die past binnen de werking en bedrijfsvoering van onze vereniging.

Je bent een strategisch georiënteerde sparringpartner voor ondernemers en collega’s. Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt de aspecten van bedrijfsvoering in de sector, het logistieke speelveld en de uitdagingen daarin. Daarnaast signaleer je proactief ontwikkelingen in de markt. Je bent een slimme en proactieve verbinder, die snel kan schakelen en out of the box denkt, maar altijd zijn/haar rol en de positie van TLN als brancheorganisatie scherp houdt. Je uitstekende conceptuele denkvermogen stelt je in staat om vanuit de praktijk op brancheniveau ontwikkelingen te onderkennen en deze, samen met andere collega’s te vertalen naar inzichten, visie, diensten en producten die onze leden en de sector ten goede komen. Op deze wijze draag je bij aan de ontwikkeling van de sector en een sterke positionering van TLN in de sector en het stakeholderveld.

Vanuit je coördinerende rol ben je verantwoordelijk voor de vertaling van de strategie van de organisatie naar doelstellingen van het team en het behalen van deze doelstellingen door het team. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de acquisitie en behoud van leden. Ook verwachten wij een actieve rol in de ontwikkeling van de organisatie zelf en in de verbinding tussen de verschillende teams, in samenwerking met andere coördinatoren en het MT.

Daarnaast hechten wij belang aan de ontwikkeling van het team en de teamleden. Een deel van het team werkt vanuit kantoor en de relatiebeheerders verspreid over het land in een eigen gebied. Wij zoeken een mensgerichte coördinator die de teamleden weet te inspireren. Je hebt overzicht en bent gericht op samenhang. Als coördinator ben je verantwoordelijk voor de prestaties en de ontwikkeling van de medewerkers binnen je team en het team als geheel.
Het betreft een zeer zelfstandige functie maar je spart zo nodig met het MT-lid aan wie je ook rapporteert.

Wat breng je mee?

• Je bent commercieel en hebt ervaring met marketing
• Je bent communicatief en sociaal vaardig
• Je hebt analytisch denkvermogen
• Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau
• Je weet de hoofdzaken van de bijzaken te onderscheiden
• Je hebt ervaring in het beheren van relaties en bouwen van netwerken
• En/of hebt ervaring in het ontwikkelen en vermarkten van een producten en/of dienstenportfolio
• Je bent bekend met het principe van ‘consultative selling’
• Je hebt ervaring met (faciliterend en coachend) leiderschap
• Je kunt je vinden in onze kernwaarden
• Je hebt een goede mix van vasthoudendheid en souplesse
• Je hebt affiniteit met de sector van transport en logistiek
• Je bent leergierig en hebt interesse in de thema’s van transport en logistiek.

Wat bieden we jou?

 • Een veelzijdige functie voor 36-40 uur per week
 • Diverse opleidingsmogelijkheden, de ruimte om je te ontwikkelen en volgende carrière stappen te maken
 • Afhankelijk van kennis en ervaring een salaris tussen de € 4.000 – € 5.800 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur per week)
 • Beschikking tot een leaseauto

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Reiskostenvergoeding
 • Een premievrij pensioen
 • Faciliteiten voor thuiswerken
 • Een thuiswerkvergoeding
 • Aandacht voor een goede werk-privé balans
 • Flexibele werktijden
 • Gezonde lunchmogelijkheden in ons bedrijfsrestaurant
 • Deelname aan bedrijfsfitness (Fit 20) in ons bedrijfspand in Zoetermeer
 • En een gezellige personeelsvereniging!

Zo doen we dat bij TLN!

Toegewijd aan TLN en onze leden streven onze mensen ernaar om zich dagelijks in te zetten voor het behalen van onze doelstellingen. Eigenaarschap betekent dat je je verantwoordelijk voelt voor de doelen van TLN en dat je alles doet wat binnen je mogelijkheden ligt om deze doelen te bereiken. We verwachten van onze medewerkers dat ze Ambitieus zijn door onder andere te blijven werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. We vinden het vanzelfsprekend dat onze medewerkers met verstand van zaken aan de slag gaan en dat kennis actief wordt benut. Deze kernwaarden zijn belangrijk voor onze gezamenlijke cultuur: zo doen we dat bij TLN! En die cultuur is belangrijk voor ons werkplezier, onze dienstverlening naar de leden, ons succes en voor een consistente reputatie. Dagelijks werken daarom zo’n 100 medewerkers in het land of vanuit ons kantoor in Zoetermeer volgens deze kernwaarden. Onze kerncompetenties zijn: leidend, nieuwsgierig, verbindend, kundig, betrouwbaar en bruisend!

Interesse?

Laat het uiterlijk 20 juni 2022 aan ons weten door je CV én motivatie te sturen naar p&o@tln.nl of te solliciteren via de site. Sollicitaties zonder motivatie zullen niet in de procedure worden meegenomen. Voor vragen kan je ook dit mailadres gebruiken of contact opnemen met onze personeel & organisatie adviseur Jeannette Faaij (088- 4567121).
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 15 MB.
  .doc, .docx of .pdf - maximaal 15MB.
 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 15 MB.
  .doc, .docx of .pdf - maximaal 15MB.