Recente columns

 

1 + 1 = 3

Een paar weken geleden schreef ik al dat het congres voor ons altijd één van de hoogtepunten van het jaar is. En ook dit jaar was het weer een geweldige dag.

​Als voorzitter van TLN was ik trots dat ik op het podium mocht staan, zeker toen ik voor het eerst de zaal in keek en daar 700 mensen zag zitten die allemaal naar Aalsmeer waren gekomen om het TLN jaarcongres mee te maken. Dat is tekenend voor de kracht van onze vereniging.

Ik zag veel leden, sommigen zenuwachtig omdat ze zaten te wachten op de uitreiking van de TLN Ondernemersprijs 2016. Er was ook een goede vertegenwoordiging uit de politiek, het overige bedrijfsleven en buitenlandse zusterverenigingen. Zij konden die middag en avond ervaren wat ik bijna elke dag meemaak: een bruisende sector die staat te popelen om te doen waar ze in uitblinkt en dat is het verzorgen van slim transport en logistiek voor de Nederlandse en Europese economie.
Beide gastsprekers, minister Ard van der Steur van Veiligheid & Justitie en de voorzitter van VNO NCW Hans de Boer, toonden inzicht in onze belangrijke rol in de economie. Logistiek verbindt ruimte en economie, twee factoren die in ons land regelmatig zorgen voor belangenconflicten. De groei van de steden gaat gepaard met een grotere vraag naar ruimte, maar ook naar goederen en dat moet gefaciliteerd worden met nieuwe concepten. En daar zorgen wij voor. Kijk maar naar de logistieke ontkoppelpunten en de goederenuitgiftepunten. Daar is de ontmoeting tussen de logistiek over de grote weg en de binnenstedelijke distributie. 

 
Onze sector is de eerste die het merkt als de Nederlandse economie minder goed draait. Maar als het weer beter gaat, plukken wij daar ook de vruchten van. Dit laatste betekent ook nieuwe uitdagingen. Een daarvan is het vinden van werknemers. In het sectorplan bieden wij 2.000 opleidingsplaatsen met baangarantie! Dat is banen creëren in optima forma en dat voelt goed.  

 
Eén van de hoogtepunt van ons congres was traditiegetrouw de bekendmaking van de winnaars van de TLN Ondernemersprijs. Drie mooie bedrijven, drie winnaars, met ieder hun eigen kenmerken. Zij laten zien dat je ook in mindere economische tijden succesvol kunt zijn en samen met je eigen mensen en partners kunt innoveren. In dit nummer van ons magazine kunt u hier veel meer over lezen in mooie interviews. Wat Uber kan, kunnen wij ook! Als MKB-onderneming is het niet eenvoudig om de vernieuwingen in je eentje te realiseren, maar samen kunnen we dat wel, want 1+1=3.
2015
25