Recente columns

 

Tussen droom en daad...

Oktober is door een aantal vooraanstaande organisaties op het gebied van cultuur en media uitgeroepen tot maand van de geschiedenis. Het thema is ‘tussen droom en daad’.

​​​Het kan bijna geen toeval zijn dat TLN juist nu geschiedenis schrijft door voor het eerst content partner van de BedrijfsautoRAI te zijn. Als voorzitter van TLN ben ik trots op het feit dat wij als dé brancheorganisatie in de sector een prachtig inhoudelijk programma neerzetten in ons eigen TLN Theater. Vijf dagen lang passeren belangrijke thema’s en ontwikkelingen in onze sector de revue in een reeks van meer dan dertig bijeenkomsten. 

De BedrijfsautoRAI is zichzelf aan het vernieuwen. Het klassieke beursconcept vraagt ook om vernieuwing. Tijd is kostbaar, dus een beursbezoek moet meer dan alleen leuk zijn, meer dan alleen wat relaties de hand schudden. Na een beursbezoek wilt u weer helemaal bij zijn. Natuurlijk staan alle mooie vrachtautomerken op de beurs, verspreid over de diverse hallen, maar er is veel meer te vinden. Zo heeft de logistiek ook een belangrijk aandeel op de beurs. De BedrijfsautoRAI wil meer kennis tonen, meer inhoud bieden, aantrekkelijk zijn voor ondernemers in onze sector. Ik was dan ook verheugd toen ik het bericht las dat de beurs is uitverkocht. Alle standruimte is vergeven. Dat betekent dus dat deze nieuwe aanpak gedragen wordt door de vele leveranciers in de sector. De sector transport en logistiek verdient het om veel positieve aandacht te krijgen. Deze staat immers bol van de innovatie, van de slimme technische ontwikkelingen én is de dragende kracht van onze economie. Dit is hét moment om dat zichtbaar te maken. De BedrijfsautoRAI is van 20 tot en met 24 oktober hét episch centrum van de sector transport en logistiek. U kunt zich laten informeren en meepraten over een breed scala aan onderwerpen. Als ondernemer kunt u niet ontbreken. Vandaar dat ik al onze leden nadrukkelijk uitnodig om de BedrijfsautoRAI te bezoeken. U heeft de uitnodiging per mail al ontvangen en zich waarschijnlijk al ingeschreven, maar als het u ontschoten is: schrijf u vooral in voor minimaal één van de vele inhoudelijke bijeenkomsten.

​Voor TLN-leden is een bezoek aan de beurs gratis, mits u zich registreert. Wij bieden iedere dag een mooi inhoudelijk programma dat is gekoppeld aan aansprekende thema’s als Milieu & Veiligheid (dinsdag), Materieel & Lading (woensdag), Financiën & Marktontwikkelingen (donderdag), Personeel & Arbeid (vrijdag) en KTO (zaterdag). Hiervoor werken wij nauw samen met een groot aantal partijen, zoals het Sectorinstituut Transport en Logistiek, Beurtvaartadres, TNO, TVM en Nieuwsblad Transport. TLN biedt het podium waarop alle kennis in de sector zichtbaar wordt.

Wij doen graag iets extra’s voor onze leden. Ook tijdens de BedrijfsautoRAI. Behalve gratis toegang wordt u dan ook ontvangen bij onze eigen TLN-balie bij de hoofdingang. Wij ontvangen onze leden graag als VIP in ons theater. Toch een beetje een droom die werkelijkheid wordt.

2015
20