10,6 miljoen voor Actieplan Leven Lang Ontwikkelen

Het Kabinet vindt vakgerichte opleidingen ook voor volwassenen belangrijk. TLN wil via STL het aanbod van scholingsmogelijkheden en -subsidies overzichtelijk presenteren aan de sector.

Administratieve20lasten20en20regeldruk-3

Nieuwsfeit
In 2021 komt er 10,6 miljoen euro beschikbaar voor het Actieprogramma Leven Lang Ontwikkelen. Dit geld was gealloceerd voor 2022, maar is vanwege de coronacrisis naar voren gehaald. Met het geld laat het Ministerie een digitaal overzicht van scholingsmogelijkheden voor volwassenen maken. Ook worden de miljoenen ingezet om meer maatwerk voor volwassenen in het MBO te realiseren. Denk daarbij aan het ontwikkelen van certificaten voor beroepsgerichte onderdelen van kwalificaties: vakgerichte korte opleidingen die meer kans bieden op een baan. 

Gevolgen voor transportondernemer
HR-functionarissen, afdeling P&O en de werknemer kunnen straks samen meer gericht zoeken naar een relevante opleiding om kennis en vaardigheden uit te breiden. Te zijner tijd is er via deze weg ook zijinstroom mogelijk.

 Inzet TLN
Via STL wil TLN inzicht in de scholingsmogelijkheden en -subsidies en een aansluiting realiseren met het programma voor laaggeletterden, met Pitstop en met de Branche Kwalificatie Structuur (BKS) Logistiek.