Aansluitingen N279 worden ongelijkvloers

De N279 tussen Asten en Veghel wordt niet meteen verbreed. De aansluitingen worden ongelijkvloers en ’twee keer twee-proof’ gemaakt.

N279-Zuid1-2

​Transport en Logistiek Nederland (TLN), evofenedex en de Brabants Zeeuwse Werkgevers (BZW) vinden het besluit van de provincie en gemeente positief. Het is een eerste stap naar een betere doorstroming.

Betere doorstroming

Door de bruggen en viaducten ongelijkvloers en twee keer twee proef aan te leggen, hoeven bij een eventuele verbreding van de N279 geen extra aanpassingen meer te worden gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de weg in de toekomst bijdraagt aan een soepele doorstroming van de regio. Verder is besloten om de N279 om de Helmondse wijk Dierdonk heen te leggen. Ook dit besluit zorgt voor een betere doorstroming

Bereikbaarheid bedrijventerreinen

Het bedrijfsleven maakt zich door de plannen zorgen over de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen. Wel heeft het bedrijfsleven begrip voor het besluit om af te zien van de omleiding bij Zijtaart langs Veghel. TLN, evofenedex en BZW gaan met de provincie en gemeente Meijerstad in overleg om te komen tot een alternatieve oplossing.