Al 260 stadshubs in kaart gebracht op stadshubs.nl

De TLN-kaart www.stadshubs.nl is recent aangevuld met nieuwe locaties. Er staan nu 260 stadshubs op de kaart waar vandaan gebundeld èn al geheel of gedeeltelijk zero-emissievervoer voor de laatste kilometers de stad in of uit wordt aangeboden.

Fiets hub
Beeld: TLN

Naast stadshubs van TLN-leden, is bij deze update de eerste hub van een niet TLN-lid opgenomen. Dura Vermeer heeft zijn circulaire bouwhub Urban Miner in ’s-Gravendeel op de kaart gezet. TLN wil via www.stadshub.nl voor gemeentes en potentiële opdrachtgevers een zo volledig mogelijk beeld geven van alle stadshubs die er zijn.

Aanvulling zero-emissiezones
Ook is de kaart aangevuld met de toekomstige zero-emissiezone van de gemeente Ede. Daarnaast zijn er plaatsaanduidingen (zogeheten ‘placeholders’) opgenomen voor de gemeentes Alphen aan den Rijn, Amersfoort,  Amsterdam, Breda, Hoorn en Zaanstad. Hiermee geven deze steden aan ook een zero-emissiezone in te zullen gaan stellen, waarvan echter de precieze grenzen nog niet zijn gedefinieerd. Een overzicht van milieu- en toekomstige zero-emissiezones in alle Nederlandse steden is opgenomen op de TLN-website, zie: https://www.tln.nl/thema-stadslogistiek/

Kosten(loos)
Stadshubs.nl geeft inzicht in actuele mogelijkheden voor zero-emissie bevoorrading in steden. TLN wil hiermee vooral aan gemeenteambtenaren, politici en potentiële opdrachtgevers duidelijk maken welke transporteurs duurzaam vervoer de stad in kunnen organiseren. De volgende update van de kaart vindt plaats in het najaar van 2022. Opname op stadshubs.nl is kosteloos voor TLN-leden, voor niet-leden zijn hieraan wel kosten verbonden.