Bedankt voor de bloemen!

Sinds 1985 verzorgt Koninklijke Van der Slot Groep uit Noordwijkerhout het transport van de Nederlandse bloemen naar Vaticaanstad vanwege de viering van Pasen. Afgelopen dinsdag zijn Jelle van der Slot en Daan van der Slot, de vierde generatie van het bedrijf, vanuit de Keukenhof vertrokken richting Rome.

Zegening Keukenhof voor vertrek
Foto: Van der Slot

Na het vertrek uit de Keukenhof in Lisse werd de weg vervolgd richting Duitsland. In Duitsland werd langs de snelweg een plekje gevonden om te overnachten. Vervolgens zijn Daan en Jelle door de Alpen in Oostenrijk gereden om zo de Italiaanse grens te naderen.

Op woensdagavond hebben zij overnacht op een parkeerplaats in Italië. Gisterochtend arriveerde zij in Rome. Na een uurtje file in de drukke stad bereikte de vrachtauto van Koninklijke Van der Slot de tuin van de Paus. Nadat de juiste producten gesorteerd en gelost waren, is de koelcabine aangesloten op de stekker voor het verdere werk op zaterdag.

Vandaag zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor het bloemschikwerk en het arrangeren van de planten. De stellages zijn alvast geladen zodat er morgen in de vroege ochtend gelost kan worden op het Vaticaanplein. Op Eerste Paasdag om 12:00 uur spreekt de Paus de stad Rome en de rest van de wereld toe. De Paus spreekt na de traditionele zegen in verschillende talen een paaswens uit, waarbij hij Nederland vast en zeker zal bedanken voor de bloemen.