Campagne ‘Samen wegwerken’ van start

Met het doel de veiligheid bij wegwerkzaamheden te verbeteren, starten de noordelijke wegbeheerders, de politie en het Openbaar Ministerie de campagne ‘Samen wegwerken’.

traffic cone
Pylon def

Het startschot van de campagne klinkt op 28 september in de provincies Drenthe en Groningen en op 30 september in de provincie Friesland. De campagne loopt in elk geval tot 2019 en vindt plaats in samenwerking met de brancheorganisaties Bouwend Nederland, MKB Infra, CUMELA Nederland en TLN.

Wegwerkers én weggebruikers

De campagne richt op wegwerkers én weggebruikers. Zij willen allemaal zo snel mogelijk weer een opgeknapte weg. De wegwerker doet dat door veilig en vlot te werken. De wegbeheerder door de werkzaamheden goed te plannen. En de weggebruiker kan een handje helpen door goed uit te kijken en rustig aan te doen als hij langs werkzaamheden rijdt.

Pylon als boegbeeld

Het boegbeeld van de campagne is de bekende, felgekleurde pylon. Deze wordt op verschillende manieren gebruikt om aandacht te vragen voor de veiligheid bij werk aan de weg. Weggebruikers kunnen bijvoorbeeld een enorme, opblaasbare variant van de pylon tegenkomen bij wegwerkzaamheden. Ook is de campagne te zien en te horen via filmpjes, online advertising en verhalen van wegwerkers in de media. Daarnaast word het verkeer op zijn rijgedrag geattendeerd met behulp van snelheidsdisplays die bij werkzaamheden worden neergezet. De politie houdt bovendien extra controles.