CBR en rijscholen starten weer per 11 mei

Vanaf maandag 11 mei starten de meest rijscholen weer met het geven van rijlessen. Het CBR start ook weer op. Vanaf volgende week is het boeken van theorie- en praktijkexamens weer mogelijk. Het ministerie Infrastructuur en Waterstaat en CBR zijn het erover eens geworden dat dit gefaseerd moet gebeuren. Rond 25 mei worden alle producten weer door het CBR aangeboden.

Rijbewijsa

Om dat mogelijk te maken is een streng protocol opgesteld, dat strikte naleving door rijscholen, kandidaten en CBR-medewerker vraagt. Aanvullende maatregelen zijn nodig om de lessen en trainingen aan de RIVM maatregelen te laten voldoen. Deze maatregelen zijn voor een groot deel te vinden in het CBR protocol. De uitvoering van deze maatregelen vallen onder de verantwoordelijkheid van degene die de rijles of de nascholingstraining verzorgd. Een triage vooraf is daar onderdeel van. Van iedere deelnemer wordt medewerking verwacht.

In alle examencentra hanteert het CBR strenge hygiënevoorschriften. Voorlopig zijn mondkapjes verplicht tijdens de praktijkexamens. Deze mondkapjes worden door het CBR beschikbaar gesteld voor de examinator en de kandidaat, de kosten worden doorbelast aan de kandidaat. Theorie-examens in de CBR-faciliteiten vinden plaats op een manier waardoor de anderhalvemeter afstand gewaarborgd is.

TLN is blij dat rijlessen en trainingen voor nascholing code 95 weer mogelijk worden. Ook het afnemen van de ADR examens en de afgifte van andere beroepscertificaten zal in de sector voor veel chauffeurs problemen oplossen.

Lees hier het gehele bericht van het CBR

Eerder meldde TLN al informatie over de geldigheidsduur van rijbewijzen, code 95 (vakbekwaamheid chauffeurs) en overige certificaten (ADR, Vee, Pluimvee, HACCP).