CBR stelt inhaaldatums voor examens open

Het CBR moest door de nieuwe lockdown per 15 december 190.000 examens, toetsen en rijtesten uitstellen. Kandidaten die het betreft kunnen tot en met 31 maart hun examen, toets of rijtest inhalen. Hiervoor zijn speciale plekken opgesteld en beschikbaar in de reserveringssystemen.

Coming out of track
Truck driver coming out of track

De inhaalexamens kunnen meteen worden gereserveerd ná de dag van uitstel. Kandidaten van 15 december kunnen dus als eerste een nieuw plekje uitzoeken, gevolgd door de kandidaten van elke dag daarna. Het inhalen van examens gebeurt zonder extra kosten bij het CBR. Voor uitgestelde examens uit 2020 blijft volgend jaar het examenbedrag van 2020 gelden. Alle kandidaten en rij-opleiders worden hierover geïnformeerd.

Examens na 19 januari
De examens die al waren ingepland vanaf 20 januari, gaan wel gewoon door. Ze kunnen kosteloos worden geannuleerd of verplaatst, bijvoorbeeld als een opleider weet dat zijn kandidaat niet op tijd voldoende voorbereid is op het geplande examen.

Voorrang inhaalexamens
De inhaalexamens krijgen voorrang boven de nieuwe examens. Nieuwe theorie- en praktijkexamens kunnen voor de periode vanaf 1 april worden gereserveerd.