Code rood: onderneem actie

Vanochtend komen er in de provincies Noord-Holland, Flevoland, Friesland en in het IJsselmeergebied zeer zware windstoten voor van 100-120 km/u, hiervoor is een code rood, weeralarm, van kracht. In andere gebieden van ons land geldt code oranje. Veiligheid staat voorop: wij adviseren het vervoer stil te leggen in de regio’s waar code rood geldt. De uitvoerende partij is eindverantwoordelijk voor de veiligheid. Ook is het belangrijk om je partners in de logistieke keten te informeren.

Damaged broken tree by hurricane wind after storm in meadow

Het KNMI heeft weercode rood afgegeven voor Noord-Holland, Friesland, Flevoland en het IJsselmeergebied voor storm Poly. In de rest van het land geldt code oranje en code geel. In de rode provincies komen deze ochtend zeer zware windstoten voor, waarschuwt de weerdienst. Dan gaat het om windstoten van 100-120 kilometer per uur. Het KNMI waarschuwt voor “aanzienlijke schade en zeer gevaarlijke situaties ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen”.

In de flyer ‘Preventie bij extreem weer’, dat is opgesteld door TLN, evofenedex en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, staat dat bij code rood het advies is om werk stil te leggen in het gebied waar code rood geldt. De uitvoerende partij is eindverantwoordelijk voor de veiligheid. Ook is het belangrijk om je partners in de logistieke keten te informeren.

Bekijk hier de flyer en onderneem actie.