Coronacrisis: Belgische accijns voorfinancieren

Liquiditeit is momenteel key. Voor degene die buitenlandse btw en accijnzen hebben, bestaat de mogelijkheid om daarmee extra liquiditeit te generen. De TLN-partner Alfa Transport Service verzorgt niet alleen de terugvordering van deze gelden, maar kan ze ook aan je voorfinancieren, ongeacht de brandstof of tolleverancier. Dit geldt ook voor de Belgische accijns, die momenteel na indiening een jaar uitstaat.

Tol20en20kilometerheffing20buitenland-8

Wat houdt dit in?
Tank je in België, dan kun je de accijns terugvragen. De vergoeding die de staat afgeeft is momenteel €0,2476 cent per liter. Op basis van jouw tankfacturen doet Alfa Transport Service de aangifte. Na indiening duurt het circa een jaar voordat de Belgische douane overgaat tot uitbetaling. Gedurende dit jaar kun je niet over je geld beschikken. Bij voorfinanciering van de Belgische accijns wordt dit moment van uitbetaling naar voren gehaald en krijg je op voorhand jouw geld. Wil je weten wat er mogelijk is in jouw situatie dan kun je rechtstreeks om informatie vragen via 0172-470 553 of per e-mail via support@alfatransportservice.com.

Uiteraard kunnen zij ook jouw buitenlandse btw versneld uitbetalen.

Meer informatie over de coronacrisis en de transport- en logistieke sector vind je in:

  • ons liveblog dat dagelijks wordt geactualiseerd;
  • ons overzicht ‘Coronavirus en (overheids)maatregelen’:  de steunmaatregelen overheid voor ondernemers tijdens en na de coronacrisis op een rij
  • ons ‘TLN-landeninformatie’ met een overzicht van de coronavirus-maatregelen voor het beroepsgoederenvervoer per Europees land;
  • onze ‘TLN-toolbox’, met de belangrijkste handvatten op het gebied van financiën, werkgeverszaken, operationele proces, juridische zaken en overige nood- en steunmaatregelen.