Dag van de Vrachtwagenchauffeur 2020 half jaar uitgesteld

In verband met het Coronavirus wordt de Dag van de Vrachtwagenchauffeur, die gepland staat voor 10 december 2020, verplaatst naar donderdag 10 juni 2021. Werkgeversorganisaties en vakbonden verschuiven hiermee een geboren traditie naar de 2e donderdag van juni.

“De gevolgen van de coronacrisis hebben zo’n grote impact op de voorbereidingen die nu al zouden moeten beginnen, dat het programma niet gerealiseerd kan worden op de manier die wij voor ogen hebben”, zo meldt de organisatie. “Het is volstrekt onzeker wanneer we, samen met de bedrijven, weer een dag vol met ‘Bedankt’ acties op touw kunnen zetten zoals we dat het afgelopen jaar met groot succes hebben gedaan. Bedrijven hebben hun tijd en energie op dit moment voor andere zaken nodig. Wij maken dan even pas op de plaats. Daarom wordt de Dag van de Vrachtwagenchauffeur om het vak collectief en professioneel in het zonnetje te zetten verplaatst. Hoe spijtig dit ook is.”

Over de organisatie
De Dag van de Vrachtwagenchauffeur is een initiatief van werkgevers- en werknemersorganisaties TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen. De uitvoering is in handen van Sectorinstituut Transport en Logistiek en is mede mogelijk dankzij een financiële bijdrage van SOOB. Truckstar heeft zich als mediapartner verbonden aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur.