Deelname aan voor PTN benodigde cursus ‘Coaching en Feedback’ nu al mogelijk

Vanwege wet- en regelgeving is de examinering van PTN’ers vertraagd tot 1 juli. Het is wel al mogelijk om bij IBKI de voor PTN benodigde cursus ‘Coaching en Feedback’ te volgen.

Simon Loos (4) – Rijles

Bij het vastleggen van de PTN (praktijktraining nascholing) in de Regeling vakbekwaamheid bestuurders 2012 is gebleken dat er een toets door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) nodig is. De documenten die nodig zijn voor deze toets zijn inmiddels opgesteld en worden zo snel mogelijk aan de AP voorgelegd.

Het ministerie zal in de contacten met de AP aandringen op een snelle reactie. De verwachting is dat 1 juli nog altijd een realistische datum is voor de invoering van de PTN.

(Aspirant) PTN’ers kunnen vooruitlopend op 1 juli al wel deelnemen aan de voor PTN benodigde cursus ‘Coaching en Feedback’. Dit maakt het mogelijk om per 1 juli zo snel mogelijk de nodige PTN-examens bij het CBR af te nemen. Daardoor wordt de opgelopen vertraging nog enigszins beperkt, is de verwachting.

Binnenkort komt het CBR met een update over op de inschrijving voor de PTN-examinering bij het CBR.

Meer lezen over de meerwaarde van een PTN’er? Simon Loos maakt al langer gebruik van PTN’ers en vertelt daar enthousiast over in dit artikel, dat eerder in ‘HUB’ is verschenen.