Doe mee aan de jaarlijkse IRU inventarisatie van het chauffeurstekort!

Het wereldwijde tekort aan chauffeurs is een van de meest urgente problemen waarmee we worden geconfronteerd. De IRU maakt jaarlijks een analyse van gegevens over de onderliggende oorzaken van het probleem en brengt dat in de (Europese) lobby. Sinds 2019 houden zij om die reden jaarlijks een enquête, zodat trends kunnen worden herkend en ook de effecten van interventies worden bekeken. TLN gebruikt het IRU rapport voor onze belangenbehartigings- en lobbyactiviteiten op nationaal niveau. De verkregen gegevens zijn daarom ook voor alle TLN-leden van cruciaal belang.

chauffeur_cabine5

Je raadt het al: het is tijd voor de ‘2023 Driver Shortage Survey’ om relevante en actuele gegevens te verzamelen. Om voldoende informatie te verkrijgen, vragen IRU en TLN alle transportbedrijven vriendelijk om de enquête in te vullen. Klik hier om naar de vragenlijst te gaan.
Let op: de enquête loopt tot 15 maart 2023.

Alleen als er voldoende reacties komen vanuit Nederland, kan er ook een specifiek rapport worden geproduceerd.  Vorig jaar publiceerde de IRU individuele rapporten over 19 landen en zij hopen dit jaar op nog veel meer gegevens. Jullie  betrokkenheid is cruciaal voor het verkrijgen van betrouwbare gegevens over onze branche. Samen kunnen we datagedreven inzichten verkrijgen en overheden aansporen om gedurfde actie te ondernemen  om het tekort aan chauffeurs aan te pakken.