Nu 19 zero emissiezones op www.stadshubs.nl

In samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is de TLN-kaart www.stadshubs.nl recent aangevuld met toekomstige zero-emissiezones, in totaal staan er nu 19 voorgenomen zero-emissiezones op de kaart.

Centraal Boekhuis – CB – Utrecht – Dom – Stadsdistributie – Groen – Zero emissie – duurzaam

Inmiddels zijn van de volgende 19 gemeenten de toekomstige zero-emissie zones bekend: Apeldoorn, Assen, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Den Bosch, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zwolle.

Naast de voorgenomen zero-emissiezones toont de kaart relevante data zoals de huidige milieuzones, bedrijfsterreinen, winkelgebieden, postcodegrenzen en waterstoflaadpunten. En ruim 200 stadshubs van TLN leden, die nu al volledig of gedeeltelijk zero-emissie vervoer aanbieden. Met slimme filters kun je selecteren op bijvoorbeeld type zending, bedrijfsnaam en verzorgingsgebied.

De kaart geeft inzicht in de actuele mogelijkheden voor zero-emissie bevoorrading. Hiermee wil TLN gemeenteambtenaren, politici en potentiële opdrachtgevers duidelijk maken welke vervoerders duurzaam vervoer in de stad kunnen organiseren.

Alle bedrijven
In april 2022 staat de volgende update van de TLN-kaart Stadshubs.NL gepland. Naast TLN-leden die op dit moment gebundeld èn al volledig of gedeeltelijk zero-emissievervoer aanbieden, kunnen nu ook stadshubs op de kaart worden opgenomen die geen TLN-lid zijn.

Criteria
Voor alle bedrijven geldt dat zij moeten voldoen aan het criterium bundelen èn het volledig of gedeeltelijk aanbieden van zero-emissievervoer. Opname op Stadshubs.NL is kosteloos voor TLN-leden. Voor niet-leden zijn hieraan kosten verbonden.

Beschikbaar
De kaart is ook beschikbaar via www.opwegnaarzes.nl en de kaartlagen stadshubs en zero-emissiezones zijn overgenomen in de recent opgeleverde Locatietool Clean Energy Hubs.

Jouw bedrijf ook op Stadshubs.NL
Voldoet jouw bedrijf aan bovengenoemde criteria en staat het nog niet op de kaart? Neem dan vóór 10 maart a.s. contact op met Anne-Marie Nelck via anelck@tln.nl of 06-51806332. We nemen jullie dan mee in de update van april.