EU-login vanaf 2 februari verplicht bij detachering

Vanaf 2 februari 2022 gelden nieuwe regels voor de detachering van chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer over de weg. Om chauffeurs aan te melden voor detachering, heb je vanaf 2 februari een EU-inlog nodig.

Modern Keyboard wih Blue Log in Button

Detacheringverklaringen moeten vanaf 2 februari worden ingediend bij IMI, het uitwisselingssysteem voor gegevens tussen de EU-lidstaten. Om een account bij de IMI-portal aan te maken, heb je een EU-inlog nodig.

Nog niet beschikbaar
Op dit moment is de IMI-portal nog niet beschikbaar voor bedrijven en kan je nog geen account bij IMI aanmaken. Zodra deze beschikbaar is, volgt hierover meer informatie. TLN raadt wel aan om alvast een EU-inlog aan te vragen. Die is namelijk nodig om straks een account bij IMI aan te kunnen aanmaken. Deze EU-inlog is aan te vragen via deze website.

Let op: het aanvragen van een EU-inlog kan wat tijd in beslag nemen. We raden je aan om, zeker met de te verwachten belasting van de systemen, hier wel een paar dagen voor uit te trekken. Doe dit dus tijdig! De EU-inlog kan gelijktijdig worden aangevraagd voor alle personen die uiteindelijk in IMI als gebruiker geregistreerd zullen worden.

Meer informatie
In dit artikel staat meer informatie over de detacheringsrichtlijn en de IMI-portal. Op deze pagina vind je meer informatie en veelgestelde vragen over het Mobility Package.