Europarlementariër Vera Tax vraagt aandacht voor chaos bij Europese grenzen

Europarlementariër Vera Tax (PvdA) heeft aandacht gevraagd voor de situatie aan diverse Europese grenzen. Deze week deed TLN de oproep aan de Europese Commissie om in te grijpen, nadat er door nieuwe coronamaatregelen kilometers file en honderden chauffeurs stil kwamen te staan aan diverse grenzen. 

Vera Tax
Vera Tax op werkbezoek bij Cremers Coolcare eerder dit jaar

Vera Tax: ‘Deze bizar lange files zorgen ervoor dat essentiële goederen, zoals de bevoorrading van de supermarkten en medicijnen voor ziekenhuizen niet op tijd geleverd worden.’ De Europarlementariër heeft vragen gesteld aan de Europese Commissie:

– Wat doet de Commissie om belemmeringen van het vrije verkeer te voorkomen?
– Zal de Commissie ervoor zorgen dat de Green Lanes op Europees Niveau fatsoenlijk worden uitgevoerd?
– Zullen maatregelen zoals de COVID-testvereisten voor beroepschauffeurs gevolgen hebben voor de beschikbaarheid van producten op de Europese markt?

Om de soepele doorgang van goederenvervoer te garanderen, heeft de Europese Commissie vorig jaar een aantal regels vastgesteld, zoals het instellen van Green Lanes. Hoewel lidstaten een lange tijd die regels hebben nageleefd, nemen verschillende landen nu toch weer het heft in eigen handen en leggen ze vrachtverkeer extra maatregelen op.