Ewals presenteert duurzaam voertuigconcept

Logistiek dienstverlener Ewals Cargo Care uit Tegelen toonde de bezoekers op de Transport Logistic-beurs in München recentelijk een nieuw voertuigconcept: de Duo Trailer.

Duo20Trailer-1

​Ewals ziet grote voordelen in dit concept en roemt in dat kader onder meer de CO2-reductie en transportefficiency ervan. De logistiek dienstverlener zou de Duo Trailer graag in de praktijk, op aangewezen trajecten, willen testen. Dit is tot op heden niet mogelijk.

Nieuwe beweging starten

Tijdens de beurs verzorgde CEO Bram Ewals een presentatie. Daarin vroeg hij overheden, klanten en andere organisaties om steun, om een nieuwe beweging te starten. Met het gepresenteerde voertuigconcept wil Ewals mensen prikkelen om in ieder geval over dit concept te gaan nadenken. Immers, de vervoersstromen zullen de komende jaren nog flink groeien. Nieuwe voertuigconcepten zoals de Duo Trailer zijn dan nodig om dit aan te kunnen.

Optimaal inzetbaar

De Duo Trailer is een trekker met twee 13,60 meter trailers die via een dolly zijn gekoppeld. De lengte is in totaal 32 meter, ongeveer 7 meter meer in vergelijking met een ecocombi. Het grote voordeel van de Duo Trailer is dat er gebruik wordt gemaakt van standaard 13,60 meter trailers. Dat maakt de combinatie optimaal inzetbaar in het intermodaal vervoer.

Enthousiast

Veel grote verladers toonden zich tijdens de beurs enthousiast over de Duo Trailer, overigens geen compleet nieuwe oplossing. In het streven om tot schonere en efficiëntere transportoplossingen te komen, zijn in Zweden enige jaren geleden al proeven met deze soort combinaties gestart. De resultaten waren zodanig goed dat het in Zweden op een aantal specifieke trajecten inmiddels is toegestaan om met deze XL-combinaties te rijden.

Delegatie van TLN

Naast Ewals waren veel andere Nederlandse vervoerders, logistiek dienstverleners en bedrijven met een eigen stand of als collectief op de Duitse beurs aanwezig. Een delegatie van TLN bezocht de beurs en sprak daar met een groot aantal bedrijven.