Geen verlenging APK

De geldigheid van Algemene Periodieke Keuringen (APK) wordt niet verlengd. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat besloten. De Europese Commissie bood lidstaten de mogelijkheid om de geldigheid van APK’s te verlengen, in verband met de coronacrisis. Het ministerie kiest ervoor daar geen gebruik van te maken.

automobile mechanic checking truck in the garage, selective focus

Eerder deze week maakte de Europese Commissie bekend dat rijbewijzen en beroepscertificaten tot zeven maanden na de vervaldatum geldig blijven. Daarnaast gaf de Commissie lidstaten de mogelijkheid om ook de geldigheid van APK’s met zeven maanden te verlengen. Omdat de APK-dienstverlening in Nederland doorgaat, kiest Nederland ervoor om geen gebruik te maken van die mogelijkheid.

Uitzonderingen
Voor mensen met een vitaal beroep of mensen die door COVID-19 vastzitten in het buitenland geldt een uitzondering. Als zij niet in staat waren om de APK op tijd te laten uitvoeren, kunnen zij contact opnemen met de RDW. In overleg met de RDW wordt vervolgens geprobeerd om tot een oplossing te komen, laat het ministerie weten.