Geslaagde JongTLN studiereis naar Litouwen

Afgelopen week hebben 23 leden van JongTLN een bezoek gebracht aan Litouwen. Daar heeft de groep twee logistieke bedrijven bezocht.

JongTLN Litouwen
JongTLN Litouwen

​De driedaagse studiereis was een mooie mix tussen logistieke bedrijvigheid en ontspannende activiteiten. Op vrijdag startte de groep de dag met een bezoek aan Girteka Logistics in Vilnius. Het bedrijf met 15.500 medewerkers is een van de meest dynamische transportondernemingen van Europa. Het bedrijf heeft dagelijks 6.700 vrachtauto’s rijden door heel Europa, voor klanten uit verschillende branches zoals food, retail en de farmaceutische industrie. De groep werd rondgeleid door dit gigantische bedrijf en kreeg een bedrijfspresentatie te zien.

DSC_6005.jpg

​​Effectief plannen

Ook kregen zij een inkijkje in de unieke en flexibele manier van plannen. Girteka Logistics organiseert haar planning aan de hand van de Leanmethode. Deze Japanse manier van bedrijfsvoering wordt gekenmerkt door het streven naar slanke processen en intensieve betrokkenheid van alle medewerkers op de weg daarnaartoe. Het gewenste effect: gestage, meetbare verbetering. Iedere dag komen teams voor tien minuten in kleine groepjes bijeen om problemen te bespreken en oplossingen te zoeken. Ook worden alle Key Performance Indicators (KPI’s) van de vorige dag besproken. Doel van deze methode is dat de gevallen van tijdsverlies besproken worden ​zodat dit in de toekomst voorkomen kan worden.

Daarna bezocht de groep LINAVA, de Litouwse Wegtransporteurs Vereniging. De missie van LINAVA is het behartigen van de belangen van Litouwse wegtransporteurs. De groep heeft hier kennisgemaakt met de directeur en secretaris van Transportbeleid van LINAVA.

​​Netwerken

​De reis stond niet alleen in het teken van bedrijfsbezoeken, er was ook ruimte om met elkaar te netwerken. Dit kon uitgebreid gedaan worden tijdens het uitstapje naar het Trakai kasteel. Dit is het enige kasteel in Oost-Europa dat op een eiland gebouwd is.